AcasăNewsMesajul PSD pentru USR si PLUS, dupa ce BEC a respins inscrierea...

Mesajul PSD pentru USR si PLUS, dupa ce BEC a respins inscrierea aliantei

Avand in vedere reactiile venite din randul celor doua formatiuni politice, dupa ce in cursul zilei de joi, Biroul Electoral Central a decis sa respinga cererea de inscriere a aliantei electorale USR-PLUS pentru europarlamentare, pesedistii au ales sa le dea, public, un raspuns.

Totul dupa ce reprezentantii formatiunilor in cauza au deplans faptul ca decizia ar fi fost luata „in mod abuziv”, aratand cu degetul in directia liderului social-democrat, Liviu Dragnea.

In replica, PSD cere „USR si PLUS sa inceteze sa mai dea vina pe altii pentru propria lor incompetenta”, invocand faptul ca „motivul respingerii inscrierii aliantei este unul strict juridic, respectiv faptul ca nu a fost respectata procedura legala pentru inregistrarea celor doua partide in Registrul partidelor politice. Aceasta realitate juridica a fost constatata de o larga majoritate din cadrul Biroului Electoral Central, inclusiv de catre cei 5 judecatori care fac parte din acest for decizional”. Mai mult, pesedistii ii indeamna pe reprezentantii celor doua formatiuni sa-si caute dreptatea in instanta. „Daca cei de la USR si PLUS considera ca au fost nedreptatiti, trebuie sa aiba incredere in justitie si sa urmeze caile legale de atac pentru a-si apara punctul de vedere”, sustin pesedistii, in postarea de pe Facebook.

„Ne-au respins cererea pentru ca lui Liviu Dragnea ii este teama de Alianta 2020 USR PLUS, de „Fara Penali“, de „Oameni Noi“, de tot ceea ce inseamna aceasta Alianta si de toate sperantele care sunt legate de ea”, au acuzat atat useristii, cat si membrii PLUS-ului condus de Dacian Ciolos, intr-un mesaj postat pe aceeasi retea de socializare.

172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger