AcasăNewsMesaj de la MAE despre acordul referitor la Brexit. Anunt privind romanii...

Mesaj de la MAE despre acordul referitor la Brexit. Anunt privind romanii din Marea Britanie

Vestea bună primită de apropiații unui ROMÂN care fusese RĂPIT în noiembrie anul trecut

Reactionand in privinta acordului la care s-a ajuns in sedinta de miercuri a Cabinetului britanic, vizand retragerea Marii Britanii din randul statelor care fac parte din Uniunea Europeana, institutia condusa de catre teodor Melescanu face precizari de interes pentru romanii aflati in Anglia.

Incepand prin a spune ca „saluta agrearea de catre negociatorii Uniunii Europene si ai Marii Britanii a formei finale a textului Acordului de retragere”, Ministerul roman de Externe transmite, joi, intr-un comunicat, si ca „apreciaza eforturile substantiale depuse de echipa de negociere coordonata de catre negociatorul-sef al Comisiei Europene, Michel Barnier, care au condus la obtinerea unui progres decisiv, in special pentru agrearea unei solutii de backstop si evitarea instalarii unei frontiere dure intre Irlanda si Irlanda de Nord”.

Settled status

Cat priveste situatia compatriotilor care vor saramana in Marea Britanie la studiu la lucru, MAE aduce lamuriri de interes. „Ministerul Afacerilor Externe considera ca Acordul reprezinta cel mai eficient instrument pentru limitarea consecintelor negative ale retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeana si pentru asigurarea certitudinii juridice pentru cetateni si mediul de afaceri. Acordul de retragere va garanta protejarea drepturilor tuturor cetatenilor romani stabiliti in Marea Britanie inainte de 31 decembrie 2020. Acestia vor putea continua sa lucreze, sa locuiasca si sa studieze in Marea Britanie in baza obtinerii unui nou statut special (settled status).”

Nu in ultimul rand, MAE „isi exprima speranta ca, in perioada urmatoare, Acordul va fi aprobat de catre Parlamentul European si ratificat de catre Parlamentul Marii Britanii in forma convenita in negocieri.”

190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger