AcasăNewsMerkel si Sarkozy vor o taxa pe tranzactiile financiare si un guvern...

Merkel si Sarkozy vor o taxa pe tranzactiile financiare si un guvern al zonei euro

Introducerea unei taxe pentru tranzactiile financiare si formarea “unui veritabil guvern al zonei euro”. Acestea au fost propunerile lansate de presedintele francez Nicolas Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel, dupa consultarile de astazi menite sa salveze zona euro.

In opinia lui Sarkozy, acest „adevarat guvern economic european“ va fi format din sefii de stat si de guvern ale tarilor zonei euro. Noul organism de conducere al UE se va intruni de doua ori pe an si mai des in perioadele de criza si va fi format din sefii de stat si de guvern ale tarilor zonei euro. „Vom recastiga increderea pierduta“, a spus si Angela Merkel.

Cei doi lideri s-au mai angajat sa armonizeze taxele corporatiste din tarile lor ca parte a deciziei de a arata ca tarile cele mai puternice ale Euroland se inteleg perfect cum sa protejeze moneda europeana.

Dupa discutiile de la Paris, Sarkozy a aratat ca propune, impreuna cu Merkel, ca toate cele 17 state membre ale zonei euro sa se angajeze sa isi echilibreze finantele si sa includa in Constitutii acest obiectiv pana in vara anului viitor.

„Dorim sa ne exprimam vointa ferma de a apara euro si de a ne asuma responsabilitatile speciale ale Germaniei si Frantei in Europa, astfel incat sa avem un punct de vedere comun asupra tuturor problemelor”, a spus Sarkozy.

In opinia celor doi, „euroobligatiunile pot fi de ajutor in acest moment” deoarece ar putea pune in pericol tarile cu ratinguri ridicate si nu pot reprezenta decat „momentul culminant al procesului de integrare”.

Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere, in contradictie cu bursele europene

89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger