AcasăNewsMerkel si Obama, amintirea unor vremuri apuse

Merkel si Obama, amintirea unor vremuri apuse

Former U. S. President Barack Obama leaves after a meeting with German Chancellor Angela Merkel at the chancellery in Berlin, Germany April 5, 2019. REUTERS/Hannibal Hanschke TPX IMAGES OF THE DAY

Ultima calatorie in strainatate a lui Obama ca preşedinte a avut loc in Germania in noiembrie 2016. El a revenit in 2017, cand a declarat in faţa unei mulţimi uriaşe la Berlin ca Angela Merkel a facut ”o treaba remarcabila, nu numai aici in Germania, ci şi in lume”. Obama s-a intors zilele trecute in bratele lui Merkel, iar fotografia cu cei doi a facut inconjurul lumii.

Fostul presedinte american Barack Obama a avut in weekend, la Berlin, o intalnire cu Angela Merkel, eveniment devenit viral in presa internationala si pe Twitter, datorita unui moment de tandrete al Cancelarului Germaniei, care l-a imbratisat cu evidenta afectiune pe prietenul sau Barack. Este de notorietate relatia de prietenie dintre cei doi, precum si faptul ca, dupa plecarea lui Obama de la Casa Alba, Angela Merkel a avut o relatie tensionata cu actualul Presedinte al SUA, Donald Trump.  Omul pe care Cancelarul Merkel il numeste „dragul meu Barack” s-a intors la Berlin cu zambetul sau lejer, ca o amintire a unor vremuri care s-au incheiat nu demult, noteaza jurnalistii de la New York Times.  Barack Obama a sustinut la Berlin o conferinta in fata a cateva sute de tineri lideri din intreaga Europa, vorbind despre lupta dintre democratia liberala si populismul de extrema dreapta. Aceasta este principala batalie a Europei, a spus Obama. „Nationalismul, in special cel de extrema dreapta, este in plina ascensiune. Stim unde duce asta. Europa stie mai bine decat oricine unde duce asta. Duce la conflict, varsare de sange si catastrofa”, a spus fostul presedinte american.

author avatar
Maria Iordache
137 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger