Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Merkel: Brexit ramane Brexit

Merkel: Brexit ramane Brexit

Autor:

Cancelarul german Angela Merkel a declarat ieri ca spera in continuare in gasirea unui teren de intelegere care sa permita o iesire ”ordonata” a Marii Britanii din Uniunea Europeana, dar a prevenit ca acordul convenit intre Londra si UE nu va fi modificat.  ”Am inca speranta ca vom avea o iesire ordonata” a Marii Britanii din UE, iar guvernul de la Berlin lucreaza ”intens” pentru a se ajunge la acest rezultat, a declarat cancelarul german in Bundestag.In acelasi timp, ”nu avem intentia sa schimbam din nou acordul referitor la Brexit – aceasta este pozitia generala a celor 27 de state membre”, a continuat ea.
”In sensul acesta, nu trebuie asteptat sa iesim cu niciun fel de modificari” de la summitul de joi de la Bruxelles, a subliniat cancelarul Merkel. Berlinul a inceput , in paralel, sa adopte o serie de masuri legislative pentru a pregati o eventuala iesire a Marii Britanii din UE fara un acord, ceea ce ar crea un vid juridic in mai multe domenii, mai ales in materie fiscala, cetatenilor britanici rezidenti de mai multa vreme in Germania si germanilor instalati in Regatul Unit.

 

merkel 1 Merkel: Brexit ramane BrexitGuvernul de la Berlin a adoptat miercuri unele masuri menite sa amortizeze socul Brexit-ului pentru sectorul sau financiar, in special o flexibilizare a dreptului muncii pentru atragerea bancilor din City-ul londonez tentate de o delocalizare la Frankfurt.

In deschiderea summitului de joi, premierul britanic Theresa May urmeaza sa-i informeze pe liderii Uniunii Europene cu privire la ultimele evolutii legate de Brexit.

Potrivit presedintelui Consiliului European, Donald Tusk, liderii celorlalte 27 de state vor emite ulterior o declaratie comuna.

Oficialii europeni au subliniat ca blocul nu va renegocia acordul care detaliaza conditiile iesirii Marii Britanii din UE.

Cu toate acestea, exista disponibilitate de a o ajuta pe Theresa May sa castige in fata celor care se opun acordului in Marea Britanie, unde premierul se va confrunta miercuri seara cu un vot de neincredere din partea deputatilor conservatori eurosceptici


1 Comentariu la Merkel: Brexit ramane Brexit

  1. Opinca

    Anglia lui Farange a suferit o infrangere fara precedent atunci cand a votat Brexit-ul. Manipulat de catre Rusia, Farage a scos Anglia din continentul european. Ceea ce ii trezeste pe englezi nu este pretul divortului pe care il pot suporta, ci pretul pensiei alimentare pe care generatiile viitoare il vor achita!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!