AcasăNewsMergem cu metroul spre Aeroportul Otopeni, din 2021

Mergem cu metroul spre Aeroportul Otopeni, din 2021

Oficialii Metrorex anunta ca, foarte probabil, din 2021 vom merge cu metroul spre Aeroportul Otopeni, dar termenul depinde de numerosi factori.

Avem nevoie de aproape 1,1 miliarde de euro plus TVA pentru realizarea Magistralei 6 de metrou, Piata 1 Mai – Aeroportul Otopeni, iar deocamdata pentru aceasta lucrare s-a obtinut doar un imprumut de 332 de milioane de euro din partea Guvernului japonez.

Conform b365.ro, Aurel Radu, seful Serviciului Urmarire Lucrari Investitii Metrorex, anunta ca Romania are posibilitatea de a folosi banii respectivi pana in 2021, cand este si termenul limita pentru darea in folosinta a magistralei de metrou. Totusi, exista posibilitatea ca acest termen sa nu fie respectat in cazul in care Metrorex nu obtine finantare pentru restul sumei necesare.

Reprezentantii Metrorex spera sa obtina finantari din fonduri structurale, insa trebuie sa fim acceptati pentru a primi finantare din aceste fonduri.

Vicepremierul Liviu Dragnea a anuntat ca sunt prevazuti bani pentru constructia Magistralei 6, insa premierul Victor Ponta a precizat ca lucrarile la aceasta magistrala nu vor incepe inainte de finalizarea Magistralei 5, cea care va lega cartierul Drumul Taberei de centrul Capitalei.

Iar lucrarile la Magistrala 5 vor fi finalizate, cel mai devreme, in 2016. Asta desi anul trecut, in aprilie, reprezentantii Ministerului Transporturilor dadeau ca sigur anul 2013 pentru startul lucrarilor la Magistrala 6.

author avatar
Cristi Ionita
257 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger