AcasăNewsMercedes, autograf de la Putin

Mercedes, autograf de la Putin

Liderul de la Kremlin a venit sa vada cum se fac masinile la noua fabrica de langa Moscova

Vladimir Putin  si boss-ul Daimer, Dieter Zetsche, si-au pus semnaturile pe capota neagra a unei limuzine Mercedes clasa E, inaugurand prima uzina a constructorului german in Rusia.

Liderul de la Kremlin a venit sa vada cum se fac masinile la noua fabrica de langa Moscova

Ironia sortii, Donald Trump vroia ca niciun Mercedes sa nu mai fie vazut pe 5th Avenue din New York, amenintand cu  taxe de import pentru automobilele nemtesti din clasa premium. Pe de alta parte, Putin se plimba cu noua sa limuzina prezidentiala  Aurus, dupa ce a renuntat la marca germana. Daimler AG a investit 250 de milioane de euro in uzina „Moscovia” de la Esipovo, un oras la 40 de km de Moscova, prima unitate inaugurata in ultimii ani de un constructor auto in Rusia, in contextul unei tari supuse sanctiunilor occidentale si unei situatii economice incerte. Saptamana trecuta, Ford a anuntat ca se retrage de pe piata rusa si inchide cele doua mari uzine din tara (Vsevolozhsk, de langa Sankt Petersburg si Naberezhnye Chelny din Tatarstan), din cauza performantelor sub asteptari din ultimii ani. La Esipovo, Mercedes  va fabrica 25.000 de automobile pe an, pentru inceput doar limuzine clasa E, pentru ca ulterior sa scoata de pe liniile de productie  SUV-urile GLC, GLE si GLS. Intr-un scurt discurs despre  “oportunitatile si provocarile afacerilor germane in Rusia”, Vladimir Putin a spus ca aceasta uzina, construita dupa ce Daimler a semnat un acord cu autoritatile ruse la inceputul lui 2017, va avea aproape 1.000 de angajati, in timp ce CEO-ul Dieter Zetsche a precizat ca Mercedes-Benz plant Moscovia face parte dintr-o retea globala cu peste 30 de locatii in intreaga lume,  o strategie a companiei de  a muta productia cat mai aproape de clienti. In ultimii 10 ani Mercedes  si-a dublat vanzarile in Rusia, iar din 2013 este cea mai populara marca de automobile premium.

author avatar
Andrei Coman
523 afisari

3 COMENTARII

  1. Masina preferata a domnisorului Hitler, ce ai mai placea domnisorului Hitler ca nu se simtea benzina si nu scartaia motorul si era decapotabila cand mergea la domnisorul Il Duce sa mance pasta cu vin rosu mergea cu un Mercedes-Benz 770K Grosser Offener Tourenwagen – nr de identificare-IA-148461 cu vulturasul cancelariei si cu cruciulita mereu saluta domnisorul. Domnul Putin are gusturi f alese.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger