AcasăNewsMeningita cauzata de medicamente face ravagii in SUA

Meningita cauzata de medicamente face ravagii in SUA

Injectiile cu metilprednisolon de la NECC era prescrise persoanelor in varsta, cu dureri de spate

In SUA se inregistreaza o adevarata avalansa de cazuri de meningita fungica, provocata de un medicament care ar trebui sa aline durerile de spate.

Injectiile cu metilprednisolon de la NECC era prescrise persoanelor in varsta, cu dureri de spate

Acest tip de meningita nu este contagioasa, dar cele sapte decese si numarul ridicat de cazuri – oficial, doar 91 – au pus pe jar autoritatile medicale federale. Si au si de ce, deoarece imbolnavirile s-au produs in noua state americane, cele mai multe cazuri fiind in Tenessee, unde trei din cele 32 de persoane contaminate au decedat.

Vorbim, intr-adevar , de contaminare, iar cercetarile au condus catre un singur fabricant de steroizi– New England Compounding Center (NECC) din Massachusets. Analgezicul se numeste methylprednisone (metilprednisolon) si este utilizat in special pentru atenuarea durerilor de spate la persoanele in varsta.

Reprezentantii autoritatilor medicale federale au descoperit ca medicamentul injectabil contaminat a fost administrat inca din luna mai, in peste 20 de state, iar daca boala s-a manifestat deocamdata doar in noua state, la cele 91 de cazuri actuale s-ar mai putea adauga alte zeci.  Persoanele carora li s-a administrat medicamentul si isi simt ceafa intepenita ori au tulburari de echilibru trebuie sa se prezint urgent la medic.

Retragere de pe piata

NECC si-a inchis voluntar firma si a retras de pe piata toate medicamentele produse. Lista cuprinde sute de preparate farmaceutice, solutii injectabile, tablete, printre care, pe langa metilprednisolon, se numara: solutii sterile, unguente, bacitracin, baclofen, cardioplegia, epinefrina,  fentanil, gentamicina etc.

author avatar
eNational
975 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger