AcasăNewsMEMORABIL: Primarul Craiovei a cerut ca doua statui “indecente” sa fie... IMBRACATE!

MEMORABIL: Primarul Craiovei a cerut ca doua statui “indecente” sa fie… IMBRACATE!

Doua statui nud din centrul Craiovei au primit haine noi din partea angajatilor primariei, dupa ce au fost vandalizate, pe operele de arta fiind scrise mesaje cu tenata sexuala, ce faceau trimitere la primarul orasului.

Statuile nud din centrul Craiovei au fost imbracate de angajatii primariei dupa ce au fost vandalizate. Lia Olguta Vasilescu, primarul Craiovei, spune ca ar vrea ca grupul statuar sa devina un simbol al orasului, care sa fie imbracate in costume diverse, in functie de sarbatorile si evenimentele care au loc in oras, noteaza realitatea.net.

Opera de arta, „Dansul”, a fost realizata de artistul plastic Peter Jacobi, si reprezinta un barbat si o femeie, nud, intr-o scena de dans. Insa, imediat dupa amplasarea lor, statuile au fost vandalizate.

Primarul Lia Olguta Vasilescu a oferit o explicatie originala pentru decizia de a imbraca statuile. „Statuile «indecente» au fost imbracate. El in preot dac, ea in femeie romana. Ca reclama pentru Festivalul Antic «Pelendava». Ca si Manneken Pis din Bruxelles, cand autoritatile promoveaza evenimentele de interes. Cam saracuti (!) imbracati, dar avem costumierul de la teatru in concediu…“, a scris primarul pe contul personal de Facebook.

Foto: Gazeta de Sud

author avatar
Alina Costache
1.601 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger