AcasăNewsMembrii Comisiei de licitatie din Metrorex, urmariti penal

Membrii Comisiei de licitatie din Metrorex, urmariti penal

S-a anunțat programul circulației trenurilor de metrou în perioada Paștelui și în noaptea de Înviere (foto: metrorex.ro)

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta inceperea urmaririi penale pe numele a trei membri ai Comisiei de licitatie din Metrorex.

(foto: metrorex.ro)

Cei trei suspecti de comiterea unor infractiuni sunt Valeriu Picu, Gabriel-Constantin Sburlan si Mihai-Marian Andronescu.

Conform procurorilor, exista suspiciuni de trucare a licitatiei pentru atribuirea acordului-cadru „Achizitia de trenuri noi de metrou pentru Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon” de catre Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) SA Bilbao.

Cei trei reprezentanti ai Metrorex sunt acuzati de luare de mita, abuz in serviciu si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

De asemenea, s-a inceput urmarirea penala si pe numele lui Ovidiu Bancescu, reprezentantul in Romania al Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) SA Bilbao, pentru dare de mita, complicitate la abuz in serviciu si instigare la folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

Conform procurorilor, „in perioada octombrie 2014 — martie 2015, suspectii Picu Valeriu, Sburlan Gabriel-Constantin si Andronescu Mihai-Marian, in calitate de membri ai Comisiei de evaluare a ofertelor, privind procedura de achizitie publica pentru atribuirea acordului-cadru „Achizitia de trenuri noi de metrou pentru Magistrala 5 Drumul Taberei — Pantelimon”, au contribuit la trucarea licitatiei avand ca rezultat adjudecarea acesteia de catre Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) SA Bilbao. Firma castigatoare a subcontractat lucrarile unei societati romanesti. La adjudecarea acestei licitatii de catre CAF SA Bilbao a contribuit si suspectul Bancescu Ovidiu, in calitate de reprezentant al Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) SA Bilbao, care l-a instigat pe suspectul Picu Valeriu sa ii furnizeze informatiile vizand ofertele si conditiile celorlalte firme participante la licitatie”.

author avatar
Cristi Ionita
177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger