AcasăNewsMembrii "Academiei Infractorilor Romani", trimisi in judecata!

Membrii „Academiei Infractorilor Romani”, trimisi in judecata!

Procurorii DIICOT anunta trimiterea in judecata a celebrilor membri ai „Academiei Infractorilor Romani”.

Interlopul Marin Botez, liderul grupului, si aghiotantii sai au fost trimisi in judecata pentru comiterea mai multor infractiuni precum constituire a unui grup infractional organizat, aderare si sprijinire a unui grup criminal organizat, instigare si complicitate la talharie calificata, instigare la furt calificat, favorizarea faptuitorului si tainuire.

Conform procurorilor DIICOT, „inculpatul MARIN BOTEZ ADRIAN a pus bazele acestei organizatii criminale de aceasta maniera in anul 2011 cand, odata cu punerea sa sub acuzare pentru instigare la tentativa de omor calificat (DOSARUL BARIERA), ceilalti co-inculpati au fost arestati, pe numele sau fiind emis mandat de arestare preventiva in lipsa la data de 09 mai 2011, data de la care a si fost dat in urmarire generala. Initial, inculpatul si persoanele din apropierea sa, aveau drept preocupari comiterea de infractiuni de furt calificat pe timp de noapte, prin efractie din diverse centre comerciale din tarile vest europene”.

Mai mult, procurorii DIICOT sustin ca membrii „Academiei Infractorilor Romani” s-au inspirat de la gruparea infractionala „Pink Panthers”, aparuta in spatiul fostei Iugoslavii, si ca noii membri erau obligati sa accepte deciziile luate ca urmare a judecatii efectuate in „Comisia Membrilor”.

Oamenii lui Botez sunt banuiti ca au comis cel putin 27 de infractiuni de talharie in tari precum Belgia, Italia, Franta sau Germania, dar si cel putin doua infractiuni de furt calificat comise in Andorra si Marea Britanie.

Prejudiciul total al infractiunilor comise de membrii „Academiei Infractorilor Romani” se ridica la aproape 8,5 milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger