Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Megalicitatia de 100 milioane euro pentru retehnologizarea de la Vidraru s-a anulat

Megalicitatia de 100 milioane euro pentru retehnologizarea de la Vidraru s-a anulat

Autor:

Compania de stat Hidroelectrica a anulat licitatia lansata in mai anul trecut pentru megacontractul estimat la 97,5 milioane euro, TVA inclusa, de retehnologizare a amenajarii hidroelectrice de la Vidraru.

 

vidraru adev Megalicitatia de 100 milioane euro pentru retehnologizarea de la Vidraru s a anulat

Cel mai bogat om din Rusia nu mai investeste la noi

Explicatia ar fi ca au fost primite numai oferte inacceptabile sau neconforme cu specificatiile din caietul de sarcini. La licitatie s-au inscris firme specializate in constructii energetice din Romania, Rusia, China, Cehia, Serbia, Slovenia si Macedonia. Lista cuprindea atat ofertanti individuali, cat si candidati grupati in consortii, inclusiv asociati, subcontractanti si terti sustinatori.

rus Vidraru Megalicitatia de 100 milioane euro pentru retehnologizarea de la Vidraru s a anulat

Mordasov

Printre ofertanti s-au numarat doi colosi din China respectiv Power Construction Corporation of China, cu venituri totale de peste 43 miliarde dolari in 2015, si Power Huadong Engineering Corporation, cu peste 6.000 de angajati, dar si o puternica firma ruseasca. Aceasta, specializata in constructii si lucrari ingineresti pentru sectorul energetic, numita Power Machines, are venituri anuale de circa 680 milioane de dolari. Power Machines este controlata de miliardarul rus Alexei Mordasov. Potrivit Bloomberg, Mordasov, care controleaza si circa 25% din concernul turistic german TUI, are o avere estimata la 15,7 miliarde dolari si este cel mai bogat om din Rusia.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!