AcasăNewsMegadosarul „Microsoft” devine ... micro!

Megadosarul „Microsoft” devine … micro!

Pentru Dorin Cocos, Gheorghe Stefan, Gabriel Sandu si Nicolae Dumitru pare ca ieri a fost una dintre cele mai bune zile ale lor din ultima perioada

Unul dintre cele mai mari dosare pe care DNA le-a avut in instrumentare si cu care a defilat in lupta anticoruptie s-a cam fasait la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Ca probatoriul procurorilor anticoruptie a fost slab sau ca judecatorii s-au lasat impresionati de regretele revarsate de inculpati la finalul procesului, cert este ca sentintele pronuntate ieri sunt de toata jena.

Pentru Dorin Cocos, Gheorghe Stefan, Gabriel Sandu si Nicolae Dumitru pare ca ieri a fost una dintre cele mai bune zile ale lor din ultima perioada

Dorin Cocos  si Gabriel Sandu – cate doi ani de puscarie cu executare, Gheorghe Stefan – 3 ani cu executare si Nicolae „Niro” Dumitru – 1 an si sase luni cu suspendare. Cam asa arata sentintele date in prima instanta unor smecheri care au invartit cum au vrut zeci de milioane de euro.

DNA, lovita pe toata linia

Desi toti cei patru clienti-milionari ai DNA s-au aratat dispusi sa presteze munca in folosul comunitatii in loc de puscarie, doar „Niro” Dumitru va beneficia de acest „privilegiu”, intrucat doar el a primit o pedeapsa cu suspendare. Milionarul va face 90 de zile de munca in folosul comunitatii, intr-o institutie publica din Sectorul 2 al Capitalei. Si la capitolul confiscari, cele trei judecatoare impresionate de regretele celor patru inculpati au dat dovada de multa blandete. Prin decizia de ieri s-a dispus confiscarea de la Gheorghe Stefan a sumei de 3,9 milioane de euro, de la Dorin Cocos 3,7 milioane de euro, de la Gabriel Sandu 2,2 milioane de euro si de la Nicolae Dumitru un milion de euro, suma totala fiind cu aproape sase milioane de euro mai mica decat cea ceruta de procurorii DNA. Instanta a mai dispus confiscarea speciala a peste zece milioane de euro, bani care ar fi fost obtinuti ilegal de catre inculpatii din dosar. Procurorii DNA cerusera instantei sa dispuna confiscarea a peste 16 milioane de euro, pentru recuperarea prejudiciului. Lovitura primita ieri de DNA este una de rasunet, singura speranta a procurorilor anticoruptie ramanand completul de cinci judecatori al instantei supreme. Pentru ca daca cei patru vor ramane cu aceste pedepse, din care se va scadea numarul zilelor petrecute in arest, e clar ca Stefan, Cocos, Sandu si Dumitru pot oricand reveni in afacerile atat de profitabile cu statul.

author avatar
Andrei Coman
907 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger