AcasăNewsMedvedev: Rusia actioneaza in Siria pentru propriile interese, nu pentru Assad

Medvedev: Rusia actioneaza in Siria pentru propriile interese, nu pentru Assad

dmitri medvedevUcraina, împărţită între mai multe ţări, printre care şi România. Cum arată harta prezentată de Dmitri Medvedev

Campania militara a Rusiei in Siria nu urmareste sustinerea unor lideri ci apararea intereselor nationale ale tarii in lupta antiterorista, a declarat sambata premierul Federatiei Ruse, Dmitri Medvedev, intr-un interviu acordat postului Rossia-1.

dmitri medvedev
Premierul Federatiei Ruse spune ca nimeni nu doreste sa vina ISIS la conducerea Siriei

Acuzat de sustinerea presedintelui sirian Bashar al-Assad in defavoarea intereselor Moscovei, premierul Medvedev a reactionat: ”Este complet fals. Poporul sirian trebuie sa decida cine conduce tara (…)La ora actuala, plecam de la premisa ca Assad este presedintele legitim”, a declarat acesta, noteaza Ria Novosti. Medvedev a reamintit pozitia lui Vladimir Putin: ”Este evident ca daca acesti teroristi nu vor fi eliminati din Siria, ei vor ajunge si in Rusia. In al doilea rand, autoritatile siriene legitime ne-au cerut sa intervenim in aceasta tara”. Dmitri Medvedev a insistat asupra faptului ca Rusia nu doreste ramanerea lui Bashar al-Assad la conducerea tarii, explicand ca, in realitate, mai putin importanta este identitatea celui ce conduce Siria cata vreme ”este ales legitim de catre popor”. ”Nimeni nu vrea ca ISIS sa ajunga la conducerea Republicii Arabe Siriene, nu?”, a intrebat retoric acesta, informeaza Russia Today. De asteptat, vorbind de actiunile SUA in regiune, Medvedev a calificat rezultatul luptei americane contra Daesh drept ”nul” pentru ca nu a impiedicat propagarea acestei organizatii teroriste in Siria. Premierul a subliniat si ca refuzul Washingtonului de a negocia cu Rusia, ”care a facut primul pas catre SUA in chestiunea luptei antiteroriste”, nu demonstreaza ”decat slabiciunea lor”, Rusia fiind deschisa catre dialog, chiar daca ”evalueaza situatia diferit”.

Lider al filialei Al-Qaida in Siria, varul lui Osama bin Laden, ucis de un raid american

Gruparea terorista Front al-Nosra, filiala a organizatiei internationale Al-Qaida, a confirmat decesul unuia din liderii sai din Siria, Sanafi al-Nasr. Sambata, presa siriana a anuntat moartea lui al-Nasr, acesta fiind ucis in urma unui bombardament american in apropiere de Alep (nordul tarii). Sanafi al-Nasr, var al lui Osama Bin Laden,  se afla pe locul 12 pe lista celor mai cautati criminali in Arabia Saudita si a jucat un rol crucial in crearea politicii si strategiei organizatiei Front al-Nosra.

author avatar
Tudor Borcea
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger