AcasăNewsMedicul Sorin Ianceu, ranit in accidentul aviatic din Apuseni, a parasit spitalul

Medicul Sorin Ianceu, ranit in accidentul aviatic din Apuseni, a parasit spitalul

Unul dintre medicii care au supravietuit tragediei aviatice din Muntii Apuseni a primit, luni, o veste foarte buna. Specialistii clujeni si-au dat acordul pentru ca doctorul Sorin Ianceu sa paraseasca unitatea medicala in care a fost internat dupa accidentul aviatic din 20 ianuarie.

Asteptarea medicului devenit pacient, dar si a apropiatilor acestuia, in special a celor doi copii ai sai, a luat sfarsit. Dupa aproape doua saptamani de ingriiri, doctorii de la Spitalul Judetean din Cluj au hotarat ca medicul Sorin Ianceu, unul dintre cei cinci pasageri raniti in urma aterizarii fortate a aeronavei de mici dimensiuni, tip BN 2, pilotate de Adrian Iovan, poate parasi unitatea medicala, pentru a continua recuperarea acasa, la Oradea. Asadar, tanarul doctor va ajunge, dupa un drum de cateva ore, in mijlocul celor dragi.

Medicul Ianceu a parasit spitalul luni, putin dupa pranz, fiind transportat cu o ambulanta pana in localitatea de domiciliu. La aceasta ora, au mai ramas internati doi dintre medicii bucuresteni raniti in urma aterizarii fortate a aeronavei in care se afla un echipaj medical care plecase de la Bucuresti la Oradea, pentru o operatie de prelevare de organe. Este vorba de Valentin Calu, de la Elias, si Catalin Pivniceru, de la „Sfanta Maria”. Un alt doctor de la Bucuresti, chirurgul Radu Zamfir, de la Fundeni, a parasit spitalul si s-a intors, deja, la munca. Acesta a fost externat la cerere, a doua zi de la tragedia care a socat intreaga tara.

Va amintim ca pe 20 ianuarie, un avion tip BN 2, pilotat de Adrian Iovan, si in care se aflau patru medici, copilotul, dar si o tanara studenta la Medicina, Aurelia Ion, a aterizat fortat la granita dintre judetele Cluj si Alba. Din nefericire, operatiunea de salvare a victimelor a durat foarte mult, motiv pentru care s-a ajuns la raniti dupa aproape sase ore. Din nefericire, Aura Ion si Adrian Iovan au murit.

Sursa foto: captura Antena 3

461 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger