AcasăNewsMedicul lui Omar Hayssam, arestat preventiv

Medicul lui Omar Hayssam, arestat preventiv

Magistratii de la Tribunalul Bucuresti au decis, vineri seara, arestarea preventiva a lui Mohamad Yassin, doctorul teroristului Omar Hayssam.

Mohamad Yassin este acuzat de trafic de influenta, dupa un denunt depus chiar de Omar Hayssam. Acesta din urma, condamnat la peste 23 de ani de inchisoare pentru terorism, le-a transmis procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie ca Mohamad Yassin i-a solicitat doua milioane de euro pentru a-l scapa de problemele pe care le are cu legea.

Cei doi se cunosc de multi ani, Mohamad Yassin fiind implicat, in 2005, in rapirea jurnalistilor romani din Irak, caz care i-a adus lui Omar Hayssam cea mai mare condamnare la inchisoare. Atunci, acuzat de terorism, respectiv de rapirea jurnalistilor, Hayssam si-a transferat averea pe numele mai multor apropiati, trecand bunuri chiar si pe numele lui Mohamad Yassin, care la vremea respectiva era medicul personal al sirianului.

Yassin a fost imputernicit sa participe la negocierea pentru eliberarea jurnalistilor.

In dosarul in care Yassin este acuzat de trafic de influenta, afaceristul Tahli Fadel a fost arestat si el preventiv, fiind acuzat de complicitate la trafic de influenta.

author avatar
Cristi Ionita
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger