AcasăNewsMedicul Ianceu, supravietuitor al accidentului aviatic: Daca eram analfabeti sau aveam telefoane...

Medicul Ianceu, supravietuitor al accidentului aviatic: Daca eram analfabeti sau aveam telefoane fara GPS-uri?

Pe fondul speculatiilor privind faptul ca acele coordonate oferite autoritatilor, in vederea identificarii aparatului de zbor care a aterizat fortat in Apuseni, in urma cu doua saptamani, ar fi fost gresite, medicul Sorin Ianceu a reiterat ideea ca atat el, cat si colegul sau, Radu Zamfir, s-au straduit sa faca totul pentru ca salvatorii sa ii gaseasca si cat mai rapid posibil.

In timp ce procurorii incearca sa stabileasca ce s-a intamplat in cazul accidentului daviatic din Apuseni, in ultimele zile au aparut tot soiul de informatii in legatura cu felul in care au fost data acele date de reper, menite sa ii ghideze pe cei in masura sa ii salveze pe cei sapte pasageri ai avionului implicat in accidentul aviatic din Apuseni. Intrebat cum comenteaza aceaste speculatii, medicul Ianceu, de la Spitalul din Beius, a declarat ca doctorii care au comunicat cu autoritatile au incercat sa ii ajute, pe cat au putut, in conditiile respective. „STS este o autoritate a statului. Au alte posibilitati de investigare. Daca ei considera ca noi am gresit in acele momente de criza…. Eu cred ca… dar daca eram analfabeti, puteam sa avem niste simple telefoane, fara harti, fara GPS-uri? (…) Noi am facut tot ce am putut sa ajutam autoritatile si sa fim salvati”, a marturisit Ianceu, intr-un interviu acordat Antena3.

Concluzionand simplu, dar realist, ca, „din aceasta situatie toti avem de invatat”, medicul Ianceu continua recuperarea, in mijlocul familiei si al celor dragi, dupa ce externat luni din spitalul clujean unde a fost ingrijit aproape doua saptamani. In afara copilotului Razvan Petrescu, cel mai grav ranit in urma aterizarii fortate a avionului BN2, ceilalti patru raniti – medicii Zamfir, Calu, Pivniceru si Ianceu – au primit acordul sa parareasca unitatea medicala din Cluj. Din nefericire, in accidentul aviatic din Apuseni, de le 20 ianuarie, pilotul Adrian Iovan, dar si studenta la Medicina, Aurelia Ion, au murit. Salvatorii au ajuns la locul epavei dupa aproximativ sase ore de la producerea nenorocirii.

164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger