AcasăNewsMedicul cu 8 clase, ajutat in cariera de o avocata falsa

Medicul cu 8 clase, ajutat in cariera de o avocata falsa

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR) a facut o serie de precizari referitoare la informatiile aparute in spatiul public, potrivit carora Matteo Politi, falsul medicul estetician,  care avea doar 8 clase, ar fi fost ajutat de  un ”avocat” pentru obtinerea documentelor necesare practicarii profesiei de medic in Romania. Astfel, UNBR anunta ca Florentina-Laura Feldrihan, persoana citata  ca fiind ”avocatul” care l-a ajutat pe falsul medic,  nu este avocat. Acest nume nu apare in tabloul avocatilor din Romania, singurul document oficial care atesta calitatea de avocat.

Reprezentantii UNBR sustin ca in acest moment nu au formulat vreo plangere impotriva persoanei care s-a dat drept avocat si care l-a ajutat pe doctorul estetician care avea doar 8 clase sa isi perfecteze diploma. ”Fara a formula vreo acuzatie asupra persoanei sus citate, care beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, UNBR doreste sa atentioneze publicul cu privire la falsii avocati care continua sa opereze pe teritoriul tarii noastre, in ciuda deciziei instantei supreme, care arata foarte clar ca: <<Fapta unei persoane care exercita activitati specifice profesiei de avocat in cadrul unor entitati care nu fac parte din formele de organizare profesionala recunoscute de lege constituie infractiunea de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati prevazuta de Cod penal>>”, spun cei de la UNBR.

 

Zidarul dentist, in atentia procurorilor

Totodata, un zidar se dadea drept dentinst . Satenii  din Gruiu, o comuna de langa Bucuresti, au fost tratati ani in sir si erau tratati  intr-un cabinet stomatologic de un fals stomatolog. Politistii au inceput o ancheta, insa barbatul este in libertate. Un barbat de 50 de ani cu opt clase absolvite, din localitatea Gruiu, judetul Ilfov, s-a dat drept dentist si a lucrat chiar intr-un cabinet stomatologic din comuna. Politistii au efectuat perchezitii la domiciliul unui barbat pe care toata lumea il cunoaste drept dentistul comunei. Localnicii au intrat la banuieli cu privire la comptentele dentistului, pe nume Costel Sandu, dupa scandalul national declansat de falsul chirurg italian Matteo Politi si au sesizat Politia. Potrivit oamenilor din comuna, barbatul este la baza zidar si ar fi invatat cate ceva despre meserie pe care o practica fara drept, de la sotia sa de profesie stomatolog. Cabinetul stomatologic era amenajat in locuinta celor doi, iar satenii nu s-au plans de calitatea serviciilor prestate de Costel Sandu. Oficialii Colegiului Medicilor Dentisti au precizat ca barbatul nu figureaza in evidentele lor si ca nu are licenta.

author avatar
Ramona Feraru
775 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger