AcasăNewsMedicul Alexandru Ciocalteu, retinut

Medicul Alexandru Ciocalteu, retinut

Cunoscutul medic Alexandru Ciocalteu a ajuns in atentia procurorilor anticoruptie, DNA anuntand retinerea sa pentru luare de mita.

Doctorul care a condus Spitalul „Sf. Ioan” din Capitala, avand, la un moment dat, si functia de secretar de stat, a fost retinut seara trecuta, din cate a anuntat DNA, in acelasi dosar in care o masura similara a fost luata si in cazul unei alte persoane care s-a aflat la conducerea aceleiasi unitati spitalicesti. Este vorba despre Petruta Lazar, la data faptelor manager, ulterior director economic al spitalului, acuzata tot de luare de mita.

Ar mai fi de precizat faptul ca atat mediucul Ciocalteu, cat si Lazar urmeaza sa ajunga vineri in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva. Ramane de vazut ce vor decide magistratii Tribunalului Bucuresti in privinta lor.

Din comunicatul DNA aflam si motivele pentru care au fost luate aceste masuri, respectiv in privinta unui procent din valoare aunui contract incheiat intre spitalul respectiv si o firma, detalii pe care le radam in continuare, integral:

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2008, in urma unei intelegeri prealabile, inculpata Lazar Petruta, in calitate de manager interimar, i-a pretins unei persoane ca dupa incheierea unui contract intre Spitalul Clinic de Urgenta „Sf. Ioan” Bucuresti si firma reprezentata de respectiva persoana, acesta din urma sa ii dea, cu titlu de mita, un procent de 5 % din valoarea contractului.

Ca urmare, incepand cu luna ianuarie 2009 pana in august 2010, inculpata Lazar Petruta a primit de la respectiva persoana, cu titlu de mita, suma de 20.000 lei lunar, in total 480.000 lei pentru a facilita incheierea si derularea contractului de mai sus (inclusiv efectuarea platilor catre firma respectiva si incheierea de acte aditionale). In perioada primirii banilor cu titlu de mita, Lazar Petruta a ocupat functia de manager al spitalului si ulterior pe cea de director financiar.

Ulterior, dupa inlocuirea lui Lazar Petruta din functia de manager al spitalului cu Ciocalteu Alexandru, acesta din urma, la randul sau, i-a pretins aceleiasi persoane si a primit, lunar, cu titlu de mita, suma de 40.000 lei, pentru derularea contractului anterior mentionat, inclusiv semnarea de acte aditionale si efectuarea platilor, in total 2.880.000 lei.

Banii au fost primiti de catre Ciocalteu Alexandru din februarie 2011 (scazand cele 6 luni in care banii au fost primiti de inculpata Lazar Petruta) pana in noiembrie 2013 inclusiv.

Inculpatul Ciocalteu Alexandru i-a comunicat persoanei ca o parte din suma de bani o va remite lui Lazar Petruta, aceasta ocupand in acel moment functia de director economic.

Astfel, in perioada 2011 – 2013, inculpata Lazar Petruta a primit de la inculpatul Ciocalteu Alexandru diferite sume de bani, cunoscand ca acestea provin de la persoana respectiva, inculpata semnand in acea perioada documente care vizau relatia contractuala a spitalului cu firma respectiva”.

sursa foto: ghidcabinet.ro

Alexa
661 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger