AcasăNewsMedicii trebuie sa aleaga: la stat sau la privat

Medicii trebuie sa aleaga: la stat sau la privat

Raed Arafat nu ii vede cu ochi buni pe medicii care lucreaza si la privat

Seful DSU, Raed Arafat, a transmis cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, ca este importanta cresterea veniturilor personalului de sanatate, insa sunt necesare si alte masuri. Astfel, medicii ar trebui sa se hotarasca si sa aleaga sa lucreze fie la stat, fie la privat, nu in ambele locuri.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagraed arafat title=Raed Arafat data wpil keyword link=linked>Raed Arafat<a> nu ii vede cu ochi buni pe medicii care lucreaza si la privat

Propunerea lui Arafat vine si in sprijinul cetatenilor care nu de putine ori au reclamat faptul ca s-au prezentat la spitalul de stat si au ajuns sa fie tratati la clinicile particulare unde lucreaza medicii consultati, pe cu totul alte sume. Pentru moment, Arafat pare neinduplecat: „Stiu ca aceasta tema este una extrem de sensibila, insa pentru acoperirea costurilor sectorului comercial pot fi incurajate asigurarile private complementare si alte modalitati care sa nu fie la concurenta cu sectorul public care detine un rol social major avand alocata o suma care oricum este insuficienta. Pasul de a creste veniturile personalului din sanatate este unul foarte important insa acesta trebuie sa vina si cu alte masuri, una si cea mai importanta din punctul meu de vedere este delimitarea sectorului privat comercial de cel public si stabilirea unor reguli foarte clare care sa ajunga chiar si la interdictia de a lucra simultan in ambele sectoare, nestiind niciodata daca medicul sau asistentul este loial locului de munca din sectorul public si daca intradevar acesta deserveste interesul pacientilor corcect sau incearca sa-i plimbe intre cele doua sectoare si sa-i faca sa plateasca cat mai mult posibil fara a tine cont de posibilitatile lor si problemele lor. Veniturile incep sa atinga un nivel decent si suficient de ridicat astfel incat sa fie momentul zero pentru a decide intre a lucra intr-un sector sau altul dar nu paralel in cele doua”. Bineinteles, reactiile nu au intarziat, multi medici considerand ca „ma priveste personal ce fac in timpul meu liber”. Ba chiar i s-a adus aminte secretarului de stat si cate ceva despre pozitia sa:”El, in schimb, poate fi oficial secretar de stat in MAI si presedintele fundatiei pentru SMURD ce dirijeaza toate finantele SMURD-ului de stat plus serviciului de urgenta din cadrul unitatilor sanitare, parte integranta a spitalelor de stat, e oare corecta o astfel de organizare?”.

author avatar
Catalin Dumitrescu
342 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger