Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Medicii si functionarii, inlocuiti de roboti!

Medicii si functionarii, inlocuiti de roboti!

Autor:

Robotii(dar si computerele) ar putea inlocui, in 15 ani, 250.000 de angajati din sectorul public, economisind miliarde de lire steline, potrivit unui raport publict in The Independent.

 

thinking robot Medicii si functionarii, inlocuiti de roboti!“Potrivit grupului de reflectie The Reform, folosirea site-urilor web si a aplicatiilor bot de inteligenta artificiala ar elimina necesitatea prezentei celor 130.000 de administratori ai companiei Whitehall, specialista in recrutare, pana in 2030, economisind 2,6 miliarde de lire sterline (3 miliarde de euro)”, citeaza Mediafax.

Mai mult, 24.000 de medici generalisti vor putea fi inlocuiti de roboti, laolalta cu 90.000 de posturi din sectorul administrativ al serviciului de sanatate, o previziune destul de ingrijoratoare. Computerele, mentioneaza raportul, “sunt deja mai eficiente” pentru punerea de diagnosticuri in privinta cancerului la plamani, iar robotii, mai precisi decat chirurgii in procedurile de rutina.

Potrivit unei statistici Deloitte, aproape 50% din sectoarele economice din Marea Britanie vor fi “invadate” de tehnologii de folosire a inteligentei artificiale.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!