AcasăNewsMedicii de la Colentina refuza sa o „opereze” pe Firea

Medicii de la Colentina refuza sa o „opereze” pe Firea

Primarita Capitalei vrea sa-si netezeasca imaginea, dupa scandalul neurochirurgilor demisionari

Primarul Capitalei stie prea bine ca are imaginea facuta zdrente dupa plecarea celor doi fondatori ai sectiei de Neurochirugie de la Spitalul Colentina, dar incearca cu disperare sa o carpeasca.

Primarita Capitalei vrea sa si netezeasca imaginea dupa scandalul neurochirurgilor demisionari

Medicii Ionut Gobej si Dorin Bica n-au de gand sa-si retraga demisiile, dar Gabriela Firea, dupa intalnirea cu cei doi, le cere mieros sa se intoarca fuguta  la spital, sa-si „reconsidere decizia”, propunandu-i doctorului Gobej sa preia interimar conducerea Sectiei de Neurochirurgie a unitatii medicale.

“In acelasi timp, le-am solicitat celor doi medici sa faca o propunere pentru un director medical interimar al spitalului Colentina. Medicii Gobej si Bica au propus-o pe dna dr. Lelia Iliescu”, mai spune Firea. O suceala rapida (dar cu fostul manager cum ramane, ca din cauza lui au plecat medicii), asezonata cu fotografii postate pe pagina oficiala de Facebook a primaritei, care arata doi profesionisti ingandurati, obositi si scarbiti dupa luptele cu birocratia politrucilor, stand la masa cu o Firea zambitoare si optimista. „Pentru mine, ca si pentru dumneavoastra, primeaza binele ceateanului, al pacientului, iar politizarea acestui domeniu nu poate fi benefica”,  mai posteaza Firea, cand taman domnia sa a “politizat” Spitalul Colentina, numind-o manager pe apropiata Silvi Ifrim, nu cei doi neurochirurgi scoliti in Franta. Mai mult, primarita si-a amintit, urgent,  de organizarea “concursurilor de ocupare a posturilor de manager pentru toate cele 19 spitale aflate in subordinea PMB”, desi are peste un an de la preluarea mandatului. Reactionand la propunerea Gabrielei Firea, doctorul Gobej a numit-o „amuzanta si stranie”, un „amuzament trist”, dupa ce intr-un interviu a precizat ca „Ar fi o dovada de neseriozitate dusa la extrem ca peste o saptamana sa imi retrag demisia. E ceva exotic. Nu ma caracterizeaza.”

Figuratie si poze. Nu ii pasa decat de propria imagine

Intilnirea dintre medicii demisionari si Gabriela Firea, mai degraba un dialog al surzilor, nu a fost decat o (asteptata) manevra de imagine, spune si fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, care o acuza pe Firea ca stia de mult timp de problemele din spitalul Colentina: „Iata, aflu ca cei doi medici demisionari de la Spitalul Colentina au fost invitati in biroul doamnei primar. Am fost acolo. Am vazut-o si eu pe doamna primar cu carnetelul in fata, cu spatele drept si figura contemplativa. Numai bine pentru poza. Nu ii pasa decat de propria imagine! Zambet la intrare, zambet la iesire. Figuratie si poze intre cele doua momente. Pur si simplu o oportunitate de imagine, despre asta este vorba intotdeauna. Nimic cu sens.(…) Doamna primar stia foarte bine despre problemele din spital. Singurul motiv pentru care cei doi au fost bagati astazi in seama a fost acela ca a iesit scandal… iar doamna primar avea nevoie sa faca ceva, avea nevoie de aceste fotografii. Nu ii pasa. Nu ii pasa decat de propria imagine!” Fie si asa, dar chiar imaginea s-ar putea sa-i cauzeze dnei primar o scurtare brusca a mandatului inainte de termen, mai ales ca nemultumirile bucurestenilor mocnesc de la inceputul verii.

author avatar
Bogdan Borcea
780 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger