AcasăNewsMedic de la un spital din Capitala, acuzat de luare de mita

Medic de la un spital din Capitala, acuzat de luare de mita

Un cadru medical de la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucuresti a ajuns in atentia procurorilor anticoruptie.

Barbatul, medic primar pe specializarea ORL la spitalul amintit, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, incepand de joia trecuta, adica din 29 noiembrie, din cate anunta DNA-ul in cursul zilei de marti. Procurorii il acuza pe medicul Radu Viorel Vracioiu, cadru militar activ cu gradul de colonel, de luare de mita. Mai exact, ca ar fi primit 500 de lei de la sotul unei paciente.

 Iata ce precizeaza procurorii:

„In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In data de 29 noiembrie 2018, inculpatul Vracioiu Radu Viorel, in calitatea mentionata mai sus, a primit de la o persoana (martor in cauza) suma de 500 lei, in legatura cu efectuarea unei interventii chirurgicale asupra unei paciente (sotia martorului), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Anterior, in data de 27 noiembrie 2018, inainte de efectuarea operatiei, medicul i-a reprosat pacientei faptul ca este prea mica suma de 200 lei pe care aceasta intentiona sa i-o inmaneze, spunandu-i ca pentru aceasta suma de bani nici nu ar fi urcat din cabinet pana la sala de operatii.”

Totodata, DNA-ul transmite, in acelasi comunicat, faptul ca pe durata cat se afla sub control judiciar, medicul are de respectat mai multe obligatii si nu are voie sa mai lucreze la spitalul amintit, mai exact nu poate sa-si exercite „profesia in exercitarea careia a savarsit fapta, respectiv cea de medic primar O.R.L., in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila.””.

492 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger