AcasăNewsMeciul Trump-Hillary, un ”ba pe-a ma-tii” televizat

Meciul Trump-Hillary, un ”ba pe-a ma-tii” televizat

Un sondaj al CNN arata ca 57 % dintre americani sunt de parere ca Hillary Clinton a castigat iar in fata lui Trump. 34 % au estimat ca miliardarul a iesit intarit.

Vechi fantome ale adulterului. Frazele degradante ale lui Trump la adresa femeilor. Amenintari cu inchisoarea. Un ”ba pe-a ma-tii” televizat,  pompos  intitulat dezbatere pentru presedintia SUA, departe  de actualele provocari  cu care se confrunta prima putere mondiala.

Un sondaj al CNN arata ca 57 % dintre americani sunt de parere ca Hillary Clinton a castigat iar in fata lui Trump. 34 % au estimat ca miliardarul a iesit intarit.

Atat a putut distila aceasta mare natiune? Doua personaje cu dulapurile pline de schelete? Care si-au reluat jalnica paruiala cu daraveli de alcov si atacuri la persoana. O Rusie mai agresiva ca niciodata, mai inarmata ca niciodata, un Putin care castiga orice muta? As ! O China la fel de agresiva, nebuloasa din Orientul Mijlociu, criza refugiatilor, Brexit? Fleacuri, sunt mai importante discutiile de vestiar. Dezbaterea a inceput  fara traditionala strangere de mana intre cei doi contracandidati iar Trump a trecut direct la atac, cu 90 de minute inainte de dezbaterea tv, organizand o conferinta de presa intr-un hotel din Saint Louis (Missouri), unde si-au facut aparitia patru femei: Paula Jones, Kathleen Willey, Kathy Shelton, Juanita Broaddrick. Juanita Broaddrick a trecut direct la atac: ”Poata ca dl Trump a spus lucruri grosiere, dar Bill Clinton m-a violat iar Hillary Clinton m-a amenintat”. Paula Jones, Kathleen Willey l-au acuzat pe Bill Clinton de agresiune sexuala iar Kathy Shelton a acuzat-o pe Hillary ca i-a eliberat presupusul violator, in vremea cand era avocata. Apoi, cele patru cu fete marcate de trecerea anilor si de ura fata de Clintoni, s-au asezat in sala dezbaterii, ivitate personal de Trump. Acesta din urma a tras din toate pozitiile incercand sa urce in sondaje, in aceasta dezbatere prezentata ca ”ultima sansa”, dupa ”scandalul pipairilor”, in urma caruia importanti republicani s-au dezis de miliardar. Fiecare din cei doi candidati a incercat din rasputeri sa-si prezinte rivalul in cele mai negre culori posibile. Hillary ”vorbeste dar nu face nimic”, de 30 de ani face politica dar nu a facut nimic pentru a schimba ceva, daca o alegeti veti avea patru ani in plus de ”politica Obama”, a lansat Trump. ”Are o judecata slaba si o nemaivazuta ura in suflet”. Hillary: ”Donald este inapt sa ocupe Biroul Oval, traieste intr-o realitate alternativa”.

Chestiunea pipaielilor

”Mda, nu sunt mandru de asta, sunt jenat, detest aceasta (materialul video) dar sunt discutii de vestiar, mi-am cerut scuze”, a spus Trump. Cand moderatorul Anderson Cooper (CNN) l-a intrebat daca le-a agresat sexual pe unele femei fara permisiunea acestora, asa cum s-a laudat (ceea ce, a precizat Anderson, este hartuire sexuala), miliardarul al negat: ”Nu, nu am facut asta, au fost doar vorbe”. Apoi a incercat sa minimalizeze subiectul si sa deturneze conversatia, dar Hillary nu l-a lasat. ”El spune ca materialul video nu-l reprezinta, dar este clar pentru oricine ca il reprezinta”.

Bill si sexul

Trump l-a tintit apoi pe fostul presedinte Bill Clinton. ”Nicio persoana in istoria politica a acestei tari nu a fost asa violenta cu femeile”. Si Hillary ”le-a atacat pe aceste femei in mod vicios, cred ca este scandalos si ar trebui sa-i fie rusine”, a continuat magnatul in aplauzele salii. „Cand aud asa ceva, imi aduc aminte de ce ne-a sfatuit prietena mea Michelle Obama pe toti. Cand ei lovesc sub centura, tu sa te inalti“, a spus Hillary.

Veti fi in puscarie

Miliardarul a amenintat apoi ca, daca va castiga alegerile, va numi un procuror special pentru a ancheta afacerea e-mailurilor in care este implicata Hillary. O ancheta facuta de FBI cu privire la acest controversat subiect s-a soldat fara urmari pentru Hillary. ”Nu au fost niciodata atat de multe minciuni, chiar de exceptie. Vom desemna un procuror special pentru asta”. ”Este minunat ca cineva cu temperamentul lui Donald Trump nu este responsabil cu justitia in tara asta”, a replicat Hillary. ”Pentru ca veti fi in puscarie”, a venit raspunsul lui Trump. Miliardarul a recunoscut apoi , in premiera, ca a recurs la o prevedere a codului fiscal care i-a permis sa nu plateasca impozite federale, dupa ce a inregistrat pierderi de aproximativ un miliard de dolari in 1995. ”Dar prieteni ai lui Hillary, Warren Buffet si George Soros, au folosit-o si ei”.

Donald, omul Moscovei

Donald Trump a trecut, vag, la subiectul Rusia, spunand ca nu Kremlinul a fost implicat in piratarea calculatoarelor de campanie ale lui Hillary si ale Partidului Democrat, dar fosta Prima Doamna a insistat asupra faptului ca rusii s-au activat pentru influentarea alegerilor in favoarea lui Trump. Autoritatile americane au acuzat si ele Moscova de piraterie informatica. Un moment siderant al dezbaterii a fost acela in care, intrebat fiind daca este de acord cu pozitia colegului sau republican Mike Pence (care candideaza la functia de vicepresedinte) , aceea ca SUA trebuie sa bombardeze regimul lui Bashar al-Assad in Siria, Trump a raspuns: ”Nu am vorbit cu el si nu sunt de acord”. Fara a-si explica clar pozitia, Trump a declarat: Nu-mi place Assad, dar ei acolo ucid ISIS, Rusia ucide ISIS, Iran ucide ISIS”. Trump si Clinton au incheiat dezbaterea cu o strangere de mana, miliardarul apreciind ca Hillary ”este o luptatoare, nu renunta niciodata”, iar doamna Clinton afirmand ca, intr-adevar, ii respecta pe copiii lui Trump. O alta sageata, la final: potrivit unei noi inregistrari compromitatoare, Donald Trump vorbeste desucheat si despre fiica sa, Ivanka Trump, afirmand ca ”este ok sa o numesc o bucata de fund”.

Hillary nu e rea de musca

In timpul meciului cu Trump, o musca nu a ezitat sa se aseze pe spranceana stanga a doamnei Clinton, care a ramas insa imperturbabila. Internautii americani nu au ezitat sa faca din insecta un star pe Internet, ba sa-i faca si cont pe Twitter. ”O sustin pe Hillary! Sunt la televizor in direct, nu-mi vine sa cred”, a ”postat” musca. ”Musca s-a asezat pe Hillary dar refuza sa aterizeze pe Trump”, a comentat un utilizator. Altul: ”Oh, as vrea atat de mult sa fiu o musca pe fruntea lui Hillary”. La asa alegatori, asa alesi…

 

 

author avatar
Tudor Borcea
1.170 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger