AcasăNewsMatteo Politi, trei capete de acuzare

Matteo Politi, trei capete de acuzare

Falsul chirurg italian care a fost retinut pentru 24 de ore, dupa ce a fost audiat de catre politistii Sectiei 4 din Capitala a fost dus, ieri, in fata procurorilor. Magistratii au pus in miscare actiunea penala fata de Matteo Politi, acesta fiind acuzat de trei fapte.  

Politi este suspect, printre altele, pentru inselaciune si e vizat de ancheta in rem privind exercitarea fara drept a unei profesii dar si ca  a practicat chirurgia in 2 cabinete, in perioada iulie-decembrie 2018. Matteo Politi, italianul acuzat ca a operat in mai multe clinici private din Bucuresti, desi avea doar opt clase, a fost prins, miercuri, de politistii de frontiera de la Curtici, judetul Arad, in timp ce incerca sa fuga din tara. Presa din stainatate sustine ca falsul medic mai are un dosar in care este cercetat pentru aceleasi fapte si in Marea Britanie. De asemenea, italenii sustin ca si aici are mai multe fapte pe care le-ar fi savarsit si ca era cautat cu mandat de aducere de carabinieri. Pe de alta parte, autoritatile din Romania fac, de urgenta, mai multe verificari ale celor care i-au dat drept de parafa si de practica. Totodata, s-a constituit un comitet de urgenta si s-a deschis un numar de telefon  pentru cei ce detin informatii despre ”chirurgul” fals. Astfel, persoanele operate de falsul medic pot suna la telefonul special (021 3132634) pentru perioada 7 februarie – 15 februarie, de luni pana vineri, in intervalul orar 08:00 – 16:00, astfel incat cei ce detin informatii despre italian sa poata oferi amanunte. Un responsabil DSP-MB va prelua mesajele celor care suna.

author avatar
Ramona Feraru
171 afisari

1 COMENTARIU

  1. Eu zic sa nu ne mai indignam , in Romania legea a devenit facultativa, ba, la cel mai inalt nivel, chiar Constitutia e facultativa…”favorizatii” sistemului au voie sa „ude si canapeaua” ca „legea e una pentru toti” doar in Constitutie si daca alegi sa ignori prevederea, cine, ce sa-ti faca?! Poate, doar sa ti se mai ofere un mandat, sau un loc de procuror european, sau un mandat de guvernator BNR pensionar…D-astea…Eu nu vad prea mare diferenta intre un individ ce exercita profesia de medic, fara actele necesare in acest sens si un procuror general care, in mapa profesionala strecoara un act de achitare a celui de care depinde numirea sa, tot vieti distrug impostorii astia, doar ca unul are, inca, protectia jupanului, iar celalalt urmeaza sa-si reia locul in parcare…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger