AcasăNewsMaternitatea Giulesti nu reia joi internarile

Maternitatea Giulesti nu reia joi internarile

In asteptarea rezultatelor probelor recoltate din cadrul mai multor incinte ale maternitatii, dupa actiunea de igienizare, curatenie si dezinfectie facuta dupa ce s-a dispus, la finele lunii trecute, sistarea internarilor, unitatea medicala nu a reluat, joi, internarile.

„Mai asteptam decizia DSP si a Ministerului Sanatatii pentru redeschidere, ne-am dori ca zilele urmatoare sa se inample acest lucru (…)cred ca aici graba ar strica treaba, din cate a anuntat primarul Firea.

De asemenea, Ministerul Sanatatii a precizat, tot joi, ca „la inceputul acestei saptamani, luni si marti, inspectorii sanitari au monitorizat procesul de recoltare a 106 probe in cadrul autocontrolului realizat de catre maternitate. Probele au fost recoltate din mai multe zone cu risc ale unitatii sanitare, respectiv sali de nastere, saloane lehuze, precum si din departamentul de fertilizare in vitro (FIV)” si ca „dupa probele de autocontrol recoltate de maternitate, in vederea finalizarii actiunii de verificare la unitatea sanitara, inspectorii sanitari vor preleva astazi 75 probe suplimentare din blocul operator, filtrul spalator medici, ATI cezariene ale caror rezultate vor fi disponibile la inceputul saptamanii viitoare”.

Totodata, MS anunta, citand DSP Bucuresti, ca „pana in prezent un numar de 45 copii care s-au nascut la Maternitatea Giulesti au fost confirmati  cu MRSA, 2 copii colonizati si 5 infirmati” si ca „in acest moment 15 copii confirmati cu MRSA, mai sunt internati in alte unitati sanitare din care: 5 la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, 2 la Spitalul Clinic de Copii „MS Curie”, 4 la Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” si 4 la Institutul de Ocrotire a Mamei si Copilului Prof. „Dr. Alfred Rusescu””.

author avatar
Andrei Coman
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger