Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Masinile electrice ajung si in Antarctica

Masinile electrice ajung si in Antarctica

Autor:

Un vehicul 100% ecologic, denumit Antarctica, destinat explorarii Polului Sud, a fost dezvaluit la palatul din Monaco de catre compania Venturi Automobiles, in prezenta printului Albert al II-lea.

 

antarctica Masinile electrice ajung si in Antarctica”Cand am vizitat aproximativ 20 de statii de cercetare stiintifica in 2009 in Antarctica mi-am dat seama ca ele nu dispun de vehicule nepoluante pentru deplasari, transport de material, chiar pentru distante mici. Nimeni nu se gandea atunci la acest aspect, la folosirea tehnologiilor nepoluante in aceasta zona”, a declarat printul de Monaco. ”Este o piata de nisa dar daca reusim sa producem vehicule utilitare electrice solide, care rezista la temperaturi scazute, aceasta poate avea multiple aplicatii, inclusiv militare. Este un avans de care suntem mandrii”, a adaugat printul Albert care a creat in 2006 si fundatia pentru mediu ce-i poarta numele, FPA2. PDG-ul Venturi Automobiles, Gildo Pastor, s-a declarat increzator cu privire la rezistenta bateriilor vehiculului la frigul napraznic din Antarctica, unde se inregistreaza -50 de grade. antarctica 1 Masinile electrice ajung si in Antarctica”A gasit solutii inovante si suntem pe cale sa depunem si brevete”, a spus Pastor. Vehicului electric va fi testat in luna martie in marele nord canadian, in regiunea Telegraph Creek. Masina are o autonomie de 45 km, la o viteza de 20 km/h, a precizat Venturi. Bateriile vor putea fi reincarcate de maniera ecologica, cu ajutorul panourilor solare si a centralelor eoliene, aceste tehnologii existand deja in mai multe statii de cercetare din Antarctica, cum este spre exemplu statia de cercetare belgiana ”Princesse Elizabeth en Antarctique”, a explicat Bernard Fautrier, vicepresedintele fundatiei FPA2.


1 Comentariu la Masinile electrice ajung si in Antarctica

  1. Popica

    Spuneți-i boului anonim de unde tehnologie arderi și baterii! Și de ce nu poluează? Ca nu înțelege. E tâmp. Nu înțelege o mașină de sticja +plastic+compozit feros, el o vrea din otel C -20…


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!