AcasăNewsMarturie impresionanata in cazul prabusirii elicopterului SMURD

Marturie impresionanata in cazul prabusirii elicopterului SMURD

Sursa foto: jurnaltv.md

Din salvatori au ajuns sa fie ei victime. Si, din pacate, nimeni nu a mai putut face nimic pentru a-i ajuta.

Sursa foto: jurnaltv.md

Pilotul, copilotul, precum si cadrele medicale- doctorul si asistentul medical -prezenti in elicopterul apartinand SMURD Iasi au pierit in urma impacutlui aparatului de zbr cu solul. Accidentul aviatic a avut loc pe raza raionului Cantemir, din Republica Moldova, in jurul orei 14.

In ciuda faptului ca s-a sperat ca vor fi gasite persoane in viata, avand in vedere ca initial a fost anuntata o singura pierdere omeneasca, pe masura ce martorii si echipele de salvatori au reusit sa ajunga la fata locului- zona impadurita si destul de greu accesibila, mai ales in conditii de vreme capricioasa, in cautarea oamenilor aflati la bordul elicopterului SMURD, s-a aflat ca toti cei patru au pierit.

Iar din cate marturisesc martorii care au avut acces la locul tragediei, victimele si-au gasit sfarsitul in conditii cumplite, pe o vreme urata, cu ploaie. „Martorii au scos un pilot cu tot cu scaun, dar doi erau arsi. Sunt trei cadavre. Au cazut in marginea localitatii. Nu sunt victime printre locuitorii satului. Au cazut in padure. Nimeni nu a ramas in viata”, a povestit un martor, citat de publika.md.

Momentan nu se stie ce anume a provocat accidentul. Din cate au anuntat reprezentantii MAI, atat pilotul, cat si copilotul aveau experienta in zbor. Ceea ce se stie este faptul ca aparatul de zbor plecase dimineata de la Iasi, ca ajunsese la Chisinau, iar dupa aceasta operatiune de transport a unei paciente, echipajul SMURD plecase catre Cahul, pentru o a doua misiune. Din pacate, pana sa ajunga la destinatie, elicopterul a cazut.

author avatar
Cristina Stefan
449 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger