AcasăNewsMarturia unui pompier care a actionat cand caminul de batrani era in...

Marturia unui pompier care a actionat cand caminul de batrani era in flacari: „strigau disperati”

E pompier, iar in meseria sa -destinata oamenilor puternici – se confrunta adesea cu situatii dificile si contra cronometru. N-au fost putine, are experienta suficienta, de vreme ce e sef de tura.

A fost printre primii pompieri care au intervenit la locul dezastrului (sursa foto: Facebook/ISU Bucuresti-Ilfov)

De aceasta data, insa, plutonierul major Ionel Negrescu, unul dintre pompierii care au intervenit la incendiul de sambata dimineata, a avut parte de o experienta care l-a impresionat poate mai mult ca oricand.

Acest lucru s-a intrezarit nu doar din privirea pe care o avea la un moment dat, dupa interventie, cand a fost surprins intr-un instantaneu facut public de catre colegii sai de la ISU Bucuresti-Ilfov, pe pagina de Facebook, ci si din propriile spuse. Cand a marturisit, la Antena3, ca a ajutat mai multi oameni sa iasa din cladirea caminului, odata ce a ajuns cu restul pompierilor la locul interventiei. Nu oricum, ci cu ajutorul paturilor sau al plapumilor, avand in vedere ca multi dintre batranii aflati in centru nu se puteau deplasa singuri. „Cand am sosit nu era nicio persoana evacuata de personalul caminului. (…) Am intervenit (…) Eu am ajutat un numar de 7 persoane (…) Strigau, strigau disperati ca vedeau (…) flacari la geam si fumul foarte dens si te uitai practic ca erau imobilizati (…) Sa vezi cand acei batrani iti cer ajutorul si tu, practic, trebuie sa evacuezi unul cate unul. (…) Nici nu puteam mai multi in acelasi timp (…) din cauza accesului pe scari, acces foarte ingust”, a dezvaluit Negrescu in fata camerei TV.

Din pacate, in ciuda faptului ca pompierii s-au straduit sa duca pe toata lumea departe de pericol, un om a fost gasit fara suflare. Alti 19 au ajuns la mai multe spitale din Bucuresti. Eforturile pompierilor au fost considerabile, focul – care s-a exxtins la o cladire din apropiere, dar si la un service auto- fiind stins dupa mai bine de sase ore de interventie, incendiul a fost stins.

author avatar
Cristina Stefan
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger