AcasăNewsMartor misterios in scandalul Strauss-Kahn

Martor misterios in scandalul Strauss-Kahn

Un angajat al hotelului ar fi fost prezent in apartamentul lui DSK, inainte de intrarea cameristeiCuloarul hotelului Sofitel New York care duce spre apartamentul 2806, ocupat de DSK. Foto: Le Figaro

Un angajat al hotelului este posibil sa fi fost prezent in apartamentul lui Dominique Strauss-Kahn in momentul in care presupusa victima ar fi intrat. Potrivit unei surse de la Hotelul Sofitel New York, un angajat de la room-service debarasa masa in apartament, cand camerista, vazand usa intredeschisa, a impins-o si a intrat. Aceasta l-a intrebat pe coleg daca poate sa faca curatenie.

Un angajat al hotelului ar fi fost prezent in apartamentul lui DSK, inainte de intrarea cameristei
Culoarul hotelului Sofitel New York care duce spre apartamentul 2806, ocupat de DSK. Foto: Le Figaro

Angajatul de la room-service i-ar fi raspuns ca el a terminat si ca apartamentul nu este ocupat, dupa care ar fi iesit, scrie Le Figaro. Nu stia ca Strauss-Kahn este in baie. Nafissatou Diallo, cum se pare ca se numeste menajera de 32 de ani, de origine africana, ar fi crezut, deci, ca este singura in camera. Pana cand DSK ar fi aparut brusc…

Daca prezenta colegului cameristei se confirma, acesta ar fi singurul martor cunoscut care sa se fi gasit atat de aproape de presupusa victima, cu foarte putin timp inainte de scena de violenta pe care a reclamat-o.

Impresiile acestui martor, ca si descrierea locului sau starea in care se afla Nafissatou Diallo inaintea agresiunii sexuale careia spune ca i-a fost victima, pot fi extrem de pretioase pentru ancheta.

Cu atat mai mult cu cat nici o camera de supraveghere nu este amplasata pe culoarul care duce spre apartamentul respectiv. Singurele camere video care exista in hotel se afla la parter, in holul de la intrare si in spatiile publice, ca si in salile de conferinte de la etajele I si II.

Marturiile omului de la room-service, a carui identitate nu a fost dezvaluita din motive de securitate a anchetei, sunt importante si pentru stabilirea cu exactitate a orei faptei. Politia cerceteaza cardurile de acces in apartament. Daca usa era intredeschisa, camerista nu a mai trebuit sa introduca propriul card pentru a intra, astfel ca ora accesului ei in apartament ramane sa fie stabilita cu alte mijloace.

author avatar
A.P. Redactor
257 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger