AcasăNewsMars de aici cu protocoalele voastre!

Mars de aici cu protocoalele voastre!

Iohannis, nici acum nu trebuie schimbate legile justitiei?

Protocolul incheiat intre SRI, Parchetul de pe langa ICCJ si Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost desecretizat. Asta, de bine ce cu un an si jumatate in urma, Codruta Kovesi declara ca asemenea protocoale nu exista. Sigur ca nu exista. Nici cu MApN, nici cu Directia de Informatii a Armatei, nici cu DNA si nici cu vreo autoritate judecatoreasca sau alta institutie de Drept. De ce sa existe, daca sefa DNA a spus ca nu? Or fi fost, poate, niste protocoale cu Hala Obor, cu spitalul de nebuni de la Zam si cu atelierul de vulcanizare de la Piata Chibrit, dar nu putem vorbi de ele, ca sa nu dam securitatea Romaniei peste cap.

Iohannis nici acum nu trebuie schimbate legile justitiei

N-am stat sa iau la bani marunti tot ce se scrie in protocol. Am citit in diagonala, din loc in loc sau cum mi-a dat ghes curiozitatea gazetareasca. E de noaptea mintii, daca reusesti sa vezi dincolo de randuri. Acolo e nebunia, abia acolo intelegi cine si cum a condus Romania. Si tot de acolo intelegi de ce s-a infiintat statul paralel al lui Basescu, acum condus de Iohannis.

Asa moare coruptia?

Nu se scrie nimic concret despre anticoruptie, dar nu te opreste nimeni sa nu te intrebi care-i jocul. E vorba de o doleanta, o rugaminte sau un imperativ? Si, bineinteles, nu poti sa nu te intrebi cine fremata la ideea de control si dominare totala, sub pretextul unei coruptii care s-ar fi catarat pe noi mai rau decat omizile in pruni. Motivele invocate de cele trei institutii semnatare sunt o abureala perfecta. „Crearea si operationalizarea cadrului legal si organizatoric pentru acreditarea de securitate a sistemului informatic comun de gestionare a informatiilor clasificate vehiculate in procedurile de emitere a mandatelor de securitate nationala.” Aha, deci asa murea coruptia? Hai, mars!

Baie de scuipati

Protocolul asta nu e capabil sa explice insa cum sa conlucreze Parchetul, SRI si Inalta Curte? Sa devina parteneri? Procurorul cu judecatorul? Judecatorul cu ofiterul de informatii? Si statul de drept unde ar mai fi? Pe hol, asteptand momentul sa-i paseze judecatorului biletelul cu condamnarea? Te mai miri de ce s-au comis sute sau mii de abuzuri? Judecatorul era frate cu procurorul si amandoi ascultau orbeste de ce le spunea SRI ca trebuie sa faca. Magariile astea, nascute din mintea bolnavilor de putere, nu se opresc aici, caci protocolul te bate la cap ca totul functioneaza pe principii democratice: principiul statului de drept, care consacra suprematia legii, egalitatea tuturor cetatenilor in fata legii, respectarea drepturilor fundamentale ale omului si separatia puterilor in stat. Mars de aici cu protocoalele voastre nesimtite si cu tupeul pentru care, firesc, lumea ar trebui sa va inece in scuipati pe strada!

Monitorizare sub cearsafuri

Suprematia legii? Care? Poate legea SRI & Co. Respectarea drepturilor fundamentale ale omului? Care? N-am vazut decat dreptul de a fi incatusat in fata familiei, a copiilor si de a fi compromis iremediabil. Dreptul de a ti se distruge viata. Dreptul de a-ti pierde afacerea si agoniseala prin sechestre care nu au legatura cu legea sau cu realitatea. Dreptul de a fi privat de libertate fara just temei. Legea noastra, nu a lor, spune ca starea de normalitate este starea de libertate, arestul fiind doar exceptia. Si atunci, despre ce drepturi vorbeste gasca asta sinistra? Dreptul de a fi monitorizat chiar si sub dus sau in pat, cu nevasta? Dreptul de a ti se inventa dosare cu probe false sau nascocite de denuntatori cu simbrie? Mars de aici cu protocoalele voastre bolnave! Bolnavilor!

Cine a semnat?

Protocolul apare semnat de George Maior din partea SRI, de Codruta Kovesi ca procuror-general si de Nicolae Popa ca presedinte al Inaltei Curti. Numai ca ultimul sustine ca semnatura pare intr-adevar a lui, dar el nu a semnat niciodata un asemenea document. Mai mult, la data respectiva deja iesise la pensie. E de spitalul de nebuni, dupa cum va spuneam. Sau, poate, direct de puscarie. Altfel spus, Inalta Curte a promovat, vreme de noua ani, niste jocuri murdare, fara ca cineva sa-si fi dat acordul, fie si formal, pentru asa ceva. Pai se poate, domnu’ SRI?

Meseria de roman

In fine, protocolul dupa care toata lumea plangea a devenit public. Si ce daca? Firesc, la ora asta Parlamentul ar fi trebuit sa faca explozie. A facut doar fas. Miine, la fel de firesc, toata suflarea de deputati si senatori fi trebuit sa lase deoparte orice si sa ceara socoteala. Cum este posibil ca o tara sa fie condusa vreme de noua ani in baza unui document nascocit de niste inchiputi si bolnavi de putere? Vinovatii ar trebui chemati urgent si anchetati. Procurorii si judecatorii care au actionat sub umbrela protocolului, la fel. Si, ca sa fiu sincer pana la capat, nu am nici cea mai mica incredere in comisiile parlamentare inventate, care doar unde hiberneaza mustele iarna nu au anchetat. Sunt in stare sa pariez ca nu se va intampla nimic. Altminteri, nu am mai fi romani. Suntem doar tari in gura si deja e prea mult. Si prea obositor.

author avatar
Valentin Boeru
2.788 afisari

4 COMENTARII

  1. Fosta tara Romania este in prezent o Colonie condusa de prea multi stapani ce isi trag cat pot de mult profituri uriase de aici.Unii inca se mai intreaba cum isi trag stapanii valorile uriase din colonie,foarte simplu,au actiuni la multinationale,acestea nu declara profit,fac evaziune,pun dobanzi inrobitoare sclavilor de aici,participa la licitatii isi trag banii si nu executa lucrarile-vezi Bechtel,si multe altele.Aceeasi stapani corupti cu adevarat si-au pus ghearele pe serviciile secrete,pe justitie si nu numai stapanind orice misca fara ordinul lor in colonie.Coruptia de aici esste o fraza de dansii inventata pentru a stapani cat mai bine si a contracara orice deviatie de la ordinele lor.

  2. TARE! PUNCT OCHIT, PUNCT LOVIT…CA DE OBICEI!
    Alături de Dvs. având același efect PERCUTANT este și Tache cu a sa lovitură!

  3. Spuneați de parlament și ale sale comisii ”de specialitate” care-ar fi trebuit să explodeze…da de unde!

    Sunt niște putori castrate, care tolănesc mai mult prin vacanțe parlamentare ori prin ”libere” luate de la sine-putere (adică de la bec!).

    Ce nu înțelege lumea este că sunt atât de plini de ei, bolind de auto-suficiență, de supra-îndestulare din toate punctele de vedere datorită atâtor avantaje, pensii, ”indemnizații”, bonusuri și multe altele… de parcă România își permite, ca o a doua Elveție eventual…

    Și pentru că ȘTIU/SUNT CONȘTIENȚI că sunt PUTORI de la un punct încolo…încep s-o dea în psihoza controlului pentru a fi la curent cu personajele care-i încurcă, pun întrebări, află, dezvăluie, PROBLEMATIZEAZĂ!

  4. @Remarcați totuși că deși nu pricepe mare lucru din declarațiile despre care scrie domnul Boeru este jurnalist, doamna Kovesi susținând ,atunci când a răspuns că nu este un protocol între DNA și SRI semnat de dumneaiei ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger