AcasăNewsMark Gitenstein s-a sufocat cu „sifonul” dambovitean!

Mark Gitenstein s-a sufocat cu „sifonul” dambovitean!

Misiunea diplomatica a actualului ambsador al SUA in Romania se dovedeste tot mai greu de indeplinit. Culmea, insa nu pentru ca politicienii „bastinasi” i-ar pune bete in roate in activitatea sa, ci tocmai pentru ca nu ii mai lasa nici macar o clipa de ragaz, inghesuindu-se sa se „toarne” unii pe altii.

Politicienii romani roiesc slugarnic in jurul ambasadorului american Mark Gitenstein

Drept urmare, exasperat de slugarnicia extrema dovedita de reprezentantii autoritatilor romane, Mark Gitenstein a decis sa nu mai primeasca personal decat demnitari de prima mana, cel putin ministri sau lideri de partide. Restul „sifoanelor” sunt reorientate, mai nou, catre consilierii ambasadorului american.

Poza trofeu

De la sefi de institutii importante ale statului roman, pana la ditamai demnitarii sau doritorii de a ocupa o functie de secretar de stat sau sef de deconcentrata, politicienii romani ar face orice pentru a reusi sa schimbe cateva cuvinte, in particular, cu ambasadorul american. Pentru ca o astfel de audienta privata face mai mult decat cel mai impresionant CV si bate la fund orice alta recomandare. O dovedeste gestul uluitor al unui politician din provincie care, dupa multe straduinte, a reusit sa ajunga pentru cateva minute in preajma lui Mark Gitenstein. Dupa care i-a santajat pe colegii de organizatie cu „poza trofeu” facuta de sofer de pe celalalt trotuar, in timp ce el intra pe poarta resedintei din B-dul Kiseleff, obtinand astfel functia dorita.

Distribuirea dosarelor catre procurori

S-a ajuns, de asemenea, la situatii hilare, de genul celei in care pana si operatiunile serviciilor secrete romanesti sunt raportate inainte diplomatilor de la ambasada SUA. Cum a fost recentul caz al retinerii „spionului” rus de pe Aeroportul Otopeni. Asa ca pana la informarea „partenerilor” americani inainte de a se deschide un biet chiosc de inghetata nu mai este chiar atat de mult. Deocamdata insa, pentru a intra in gratiile lui Mark Gitenstein, politicienii romani nu au nicio jena in a se „sifona” unii pe altii. Iar diplomatul asculta, dupa care, „bazat” pe toate aceste informatii primite din surse sigure, distribuie dosarele catre structurile obediente, de la DIICOT si DNA, pana la Parchetul General. Ceea ce si explica atentia cu totul iesita din comun pe care o acorda numirilor pe functiile de conducere ale acestor institutii.

author avatar
Catalin Tache
491 afisari

2 COMENTARII

  1. asa cum FRANKS era primul ministru,Gitenstein e BULIBASA cel mare,Adevaratul PRESEDINTE al TArii,Padishahul romaniei

  2. Bai nene,mai mare rasul,ca toti politicienii nostrii, „roiesc”si se „toarna ” unii pe altii ,a acest ambasador SUA!….de aceea am ajuns unde am ajuns,vai mama noastra!…ce sa ne invete pe noi ,bai nene?….sa nu uite ca si noi santem cineva in lumea asta,prin romanii nostrii celebrii!….sa nu uite ca noi cand scriam cu stiloul,ei habar n-aveau cei ala!….asa ca sa stea nene in banca lui,sa nu se mai bage in politica noastra,ca de aceea ii uraste oamenii!….tot el incurca „borcanele” ,ca dupa aceea sa iasa cu declaratii care te lasa „paf”,cum ca evaziunea fiscala va depasi bugetul de stat….ce vorbesti nene?…dar 8 ani de zile nu a condus tara ,preferatii tai?….de ce nu i-ai luat de „urechi”?….asa ca lasa-ne ,ca altfel ura poporului va creste si va fi rau!..un pensionar ,total dezamagit de americani 23 ani de zile ….se vede ca nu ne vrea binele,decat satisfacerea interesului lor….pacat ca politicienii accepta acest lucru!….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger