AcasăDezvaluiriAncheteMarius Petcu, cercetat de DNA: unde a dosit fostul lider SANITAS 3,2...

Marius Petcu, cercetat de DNA: unde a dosit fostul lider SANITAS 3,2 milioane euro din bani europeni?

Cei sapte ani de inchisoare primiti de Marius Petcu sunt rezultatul doar al unei etape din ampla ancheta derulata de catre procurorii DNA.

Grabit sa puna mana pe banii europeni impreuna cu sotia sa Claudia (foto jos), Marius Petcu a vandut de doua ori acelasi teren

Anchetatorii incearca acum sa afle unde au ajuns cele 3,2 milioane de euro platiti de Uniunea Europeana pentru un teren cu care Petcu a jonglat dupa bunul plac, vanzandu-l de mai multe ori.

De la mine, pentru mine!

Claudia

Documentele DNA intrate in posesia noastra arata negru pe alb ca Marius Petcu, in complicitate cu sotia sa, Claudia Petcu, este implicat in deturnarea a 3,2 milioane de euro destinate constructiei unui centru de perfectionare a cadrelor sanitare de la Snagov.

Documentele DNA confirma implicarea liderului sindicalist in deturnarea a 3,2 milioane de euro

Firul anchetei duce pana in anul 2003, cand Marius Petcu cumpara un teren de 10.700 mp, in comuna Vladiceasca – Snagov, de la sotia sa, Claudia Petcu, si o anume Lucretia Vasile. Dupa doar cateva luni, in 2004, liderul sindicalist ii vinde terenul lui Virgil Doiu.

Cele trei contracte de vanzare-cumparare prin care s-a incercat spalarea terenului din Snagov

In acelasi an, prin contractul de vanzare-cumparare nr. 2211/01.11.2004, Doiu il „paseaza” Ordinului Asistentilor Medicali din Romania, Federatiei SANITAS din Romania si Uniunii Sindicale SANITAS Bucuresti, la ultimele doua organizatii Marius Petcu fiind presedinte! Din aceste tranzactii, prin care terenul a intrat din posesia particularului Petcu in cea a sindicalistului Petcu,  a ramas „un plus” de 107.760 euro.

A doua mana

Peste doi ani, prin contractul de vanzare-cumparare nr. 3317/17.06.2006, cele trei organizatii sindicale vand terenul unui anume Sorin Voicu, in mod suspect, pentru un profit de doar 10.340 lei.

Insa cateva luni mai tarziu, desi nu mai avea acest teren, Federatia SANITAS din Romania, condusa de Marius Petcu, il vinde totusi prin contractul de vanzare-cumparare nr. 402/12.02.2007, catre filiala Bucuresti a SANITAS. Condusa de acelasi Petcu, bineinteles. Iar toate contractele au fost incheiate la acelasi birou notarial! De ce a riscat sindicalistul si a vandut de doua ori acelasi teren? Raspunsul a fost gasit de procurorul DNA Claudia Rosu, care a descoperit ca Uniunea SANITAS Bucuresti primise fonduri europene de 3,2 milioane de euro penttru un centru de pregatire si nu avea un teren unde sa-l construiasca. Asa ca, pentru justificarea cheltuirii acestei sume, s-a recurs din nou la „terenul de serviciu” al lui Marius Petcu. Cei de la DNA „sapa” acum sa afle si conturile in care au ajuns in final banii europeni. Pentru ca, din moment ce Claudia Petcu este secretar general al SANITAS si al „CNSLR- FRĂTIA”, este greu de crezut ca aceasta isi va aduce aminte singura unde sunt milioanele pe care le-a dosit, dupa cum sustin procurorii, impreuna cu sotul sau.

author avatar
Catalin Tache
2.957 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger