AcasăNewsMarine Le Pen strica strategiile globaliste

Marine Le Pen strica strategiile globaliste

Marine Le Pen are in jurul ei tineri nationalisti, spaima globalistilor

Alegerile din Franta i-au ingrijorat pe strategii globalizarii, prin incredibilele voturi obtinute de Partidul Nationalist, singurul tip de partid care strica toate socotelile.

Marine Le Pen are in jurul ei tineri nationalisti, spaima globalistilor

Socialistul François Hollande a obtinut 28,63% din voturi in primul tur al alegerilor prezidentiale franceze de duminica, invingandu-i pe Nicolas Sarkozy (27,18%) si Marine Le Pen (17,90%), conform rezultatelor definitive.

“Patriotii, singura opozitie”

Hollande si Sarkozy, atenti la dreapta franceza

Lidera extremei-dreapta, Marine Le Pen, a lansat un apel “la regruparea patriotilor de dreapta, ca si a celor de stanga”, declarandu-se “singura opozitie in raport cu stanga ultraliberala, toleranta si anarhista”. Marine Le Pen a subliniat ca a reusit “sa arunce in aer monopolul celor doua partide ale bancilor, finantelor, multinationalelor”. Mai pe scurt, al adeptilor globalizarii. Precedentul record pentru extrema-dreapta la alegerile prezidentiale a fost in 2002, cand Jean-Marie Le Pen, tatal Marinei, a castigat 16,86% din voturi, intrand in turul al doilea alaturi de presedintele in exercitiu la acea data, Jacques Chirac, eliminandu-l astfel pe socialistul Lionel Jospin. In varsta de 43 de ani, Marine Le Pen i-a succedat tatalui sau la conducerea Frontului National la inceputul anului trecut. Ea a castigat foarte mult prin discursuri populare, punandu-se in slujba “Frantei celor invizibili, celor uitati”, precum si marsand pe identitatea nationala.

Angela Merkel, speriata de nationalisti

Cancelarul german Angela Merkel considera „ingrijorator” scorul obtinut de extrema dreapta in Franta si spera ca „problema” se va rezolva in al doilea tur al alegerilor, Merkel sprijinindu-l in continuare pe Nicolas Sarkozy. Ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, e bucuros ca pentru functia de presedinte al Frantei „exista un duel intre doi candidati democrati certificati, angajati in favoarea Europei si prieteniei franco-germane”. Totusi, vestile raman rele. Economia franceza a inceput prost cel de-al doilea trimestru al acestui an, atat din cauza scaderii activitatii in domeniul serviciilor si al firmelor de productie, cat si in cel al obligatiunilor de stat, iar asteptarile sunt negative. Statul se imprumuta tot mai greu si mai scump, acesta fiind un semnal negativ pentru investitori.

author avatar
Adina Mutar
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger