AcasăNewsMarijuana contra voturi in SUA

Marijuana contra voturi in SUA

Cativa reprezentanti ai autoritatilor locale din SUA au recurs la o oferta imbatabila pentru adoptarea unei hotarari privind legalizarea dispensarelor pentru droguri usoare: o doza mare si gratuita de marijuana.

Pe strazile din Eagle Rock, un cartier din Los Angeles, au fost distribuite pliante in care locuitorii erau incurajati sa voteze pentru infiintarea unor farmacii sau dispensare  de administrare de marijuana.

In pliant scrie ca votantii care dovedesc ca au votat primesc un pumn de marijuana

Consiliul local al urbei se impartise in doua tabere, dupa ce cativa consilieri, sensibili la nevoile concetatenilor lor suferinzi de astm sau de sevraj, au propus infiintarea unor unitati de distribuire a marijuanei in doze „medicale”.

Un vot = o mana de joint-uri

Intrucat consilierii nu au reusit sa adopte proiectul, au propus populatiei sa voteze daca este sau nu de acord cu infiintarea stabilimentelor respective. In plus, ca sa creasca apetitul cetatenilor pentru o astfel de decizie democratica, initiatorii hotararii au promis ca fiecare alegator care va face dovada ca a votat va obtine o doza de 40 de dolari de marijuana (o mana de joint-uri). De prisos sa mai spunem ca participarea la vot a fost masiva, insa, potrivit televiziunii CBS,  nimeni nu recunoaste ca ar fi mita electorala.

Alegeri monitorizate de… Belarus

Observatorii electorali ai ONU din Europa si Asia vor monitoriza atent  alegerile prezidentiale din SUA, deoarece organizatii neguvernamentale nord-americane sustin ca asupra alegatorilor se exercita presiuni privind optiunea de vot. Printre statele participante la monitorizare se numara si Belarus, tara criticata de Occident pentru alegeri trucate si suprimarea violenta a oponentilor regimului instaurat in 1994 de actualul presedinte, Alexandr Lukasenko.

author avatar
Arpad Dobre
229 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger