AcasăNewsMarii actori, despre moartea regizorului Sergiu Nicolaescu: Fara el, istoria filmului romanesc...

Marii actori, despre moartea regizorului Sergiu Nicolaescu: Fara el, istoria filmului romanesc nu poate sa existe!

(foto: libertatea)

Marii actori ai scenei romanesti deplang moartea marelui regizor Sergiu Nicolaescu. “Stia sa faca o distributie buna, sa-si aleaga un regizor secund bun”, “El va ramane un invingator pentru viitor”, “un nemuritor prin ceea ce a facut”, sunt doar cateva din descrierile facute de colegii de breasla.

 

(foto: libertatea)

Actorul Sebastian Papaiani spune despre Sergiu Nicolaescu ca din pasiune pentru film era in stare de orice: “A fost o voce puternica, un om care isi calca pe suflet pentru film”. Papaiani a mai povestit ca maiestrul isi iubea atat de mult munca incat lucra chiar si acasa. “La el acasa era o masa de montaj, era un pasionat al filmului, un iubitor de film. A cautat dupa 1989 sa faca filme mai putin viguroase decat cele dinainte dar este unul dintre exponentii cinematografiei noastre care a dat cate 4-5 filme pe an. Stia sa faca o distributie buna, sa-si aleaga un regizor secund bun”, a precizat actorul, la Romania TV.

Regizorul Geo Saizescu il descrie pe Sergiu Nicolaescu ca fiind unic, intarind idea ca nu mai exista niciun alt regizor care sa-l egaleze. “El va ramane un invingator pentru viitor, pentru ca fara el, istoria filmului romanesc nu poate sa existe. Un altul ca Sergiu Nicolaescu in filmul istoric care a promovat spiritul national nu va mai fi cu siguranta”, a afirmat Saizescu, joi, la Antena 3.

Totodata, Saizescu a reamintit ca regizorul Sergiu Nicolaescu pregatea o lege a cinematografiei care sa reglementeze raportul dintre creator public si producator, „dar n-a putut sa-si duca la bun sfarsit aceasta lege”.

Alexandru Arsinel si-a exprimat si el suferinta cauzata de moartea maestrului: “Regret foarte mult disparitia marelui maestru. Era de un profesionalism extraordinar, un om de o exigenta extraordinara, un neastamparat al cinematografiei romanesti. A fost un mare creator de film. Prin disparitia sa, a ramas un gol imens in industria cinematografiei romanesti”.

Actorul Ion Besoiu a recunoscut ca disparitia lui Sergiu Nicolaescu l-a intristat profund. “Sunt absolut indurerat. A fost o personalitate formidabila, un regizor formidabil. Ma gandesc acum la titlul unui film al lui – Nemuritorii. (…) Iata ca nu a fost un nemuritor, doar metaforic vorbind este nemuritor, prin ceea ce a facut. Merita un fotoliu de onoare in Panteonul artistilor de film. Regret profund ca nu mai este printre noi. Am ramas foarte saraci fara el. Sunt foarte trist, caci a murit un om foarte indragit”, a mentionat Besoiu.

author avatar
Alina Costache
387 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger