AcasăNewsMarian Vanghelie, dezamagit de Geoana: "Credeam ca e un intelectual cu caracter"

Marian Vanghelie, dezamagit de Geoana: „Credeam ca e un intelectual cu caracter”

Aflat in arest la domiciliu in dosarul in care este acuzat de comiterea mai multor infractiuni, Marian Vanghelie nu a mai rezistat si l-a atacat in termeni duri pe fostul sau colaborator, Mircea Geoana.

Desi cei doi au pus impreuna bazele Partidului Social Romanesc, Geoana a ajuns sa se bucure de functia de presedinte al partidului respectiv, iar Vanghelie a petrecut mai multe luni dupa gratii.

Exista informatii conform carora Vanghelie ar fi ajuns in mainile procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie si dupa ce Geoana a fost audiat si a predat oamenilor legii cele trei ceasuri de colectie primite de la fostul primar al Sectorului 5.

Vanghelie nu exclude acest scenariu si, intr-o interventie avuta la o cunoscuta emisiune de televiziune, a anuntat ca „nu vreau sa mai aud de Geoana. Este fara cuvinte ce a facut. Eu am crezut foarte mult in Mircea Geoana. Nu ma gandeam neaparat ca e un lider de mase, precum Iliescu sau Basescu, dar am crezut in el. Am crezut ca este un intelectual cu caracter. Vorbeam cu multi colegi din PSD, din categoria grea, si erau mirati. Ziceau – „bai Danute, cum vine ma asta? Tu dinauntru, din arest, nu scrii nimic despre el si el se duce si vorbeste despre tine? E penibil!”.

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv in luna martie a acestui an. Este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani, procurorii DNA sustinand ca Vanghelie lua comisioane de la absolut toate contractele atribuite cu dedicatie. Mai mult, procurorii sustin ca sediul de campanie al lui Mircea Geoana, de la alegerile prezidentiale din 2009, si sediul PSD Sector 5 au fost renovate cu banii incasati din spagi de Vanghelie.

author avatar
Cristi Ionita
320 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger