AcasăNewsMARIA TANASE, sarbatorita de Google printr-un Doodle: 100 de ani de la...

MARIA TANASE, sarbatorita de Google printr-un Doodle: 100 de ani de la nasterea sa! (VIDEO)

Google, Doodle, 25 septembrie 2013. MARIA TANASE, indragita interpreta de muzica populara, una dintre cele mai bune voci, este celebrata de Google Romania printr-un Doodle special, la 100 de ani de la nasterea sa. In Doodle-ul dedicat regretatei MARIA TANASE ne este infatisata, printr-un desen, in timp ce canta.

MARIA TANASE s-a nascut pe data de 25 septembrie 1913 la Bucuresti si a incetat din viata pe data de 22 iunie 1963. Cantacele ei au bucurat inimile multor oameni, artista fiind supranumita “Pasarea maiastra”, “Edith Piaf a Romaniei” sau “Regina cantecului popular”.

MARIA TANASE a aparut pentru prima data pe scena in anul 1921, la serbarea de sfarsit de an a Scolii primare nr 11, Tabacari, apoi pe scena Liceului “Ion Heliade Radulescu”, unde a urmat doar trei clase, fiind nevoita sa renunte pentru a lucra impreuna cu parintii, la gradina.

In anul 1934, artista imprima “Mansarda” (romanta de Nello Manzatti) la casa de discuri “Lifa Record”, aceasta fiind si prima imprimare a cantaretei. Dupa aceea au urmat alte doua piese celebre “Cine iubeste si lasa” si “M-am jurat de mii de ori” pe care le-a imprimat cu acompaniamentul tarafului Costica Vraciu din Gorj. Patru ani mai tarziu, MARIA TANASE si-a facut debutul radiofonic, prezentand “live” un program de cantece romanesti la emisiunea “Ora satului”. MARIA TANASE a cochetat putin si cu teatrul, dar si cu cinematografia. A jucat pe scena Teatrului Municipal in “Cadavrul viu” si in “Horia”. A cantat in opereta “Mascota” si a avut rolul principal in comedia muzicala “Sfinxul de la Hollywood”.

In anul 1963, fiind intr-un turneu la Hunedoara, MARIA TANASE afla ca este bolnava de cancer la plamani. Se stinge din viata la Bucuresti, in acelasi an. Va invitam sa o sarbatoriti pe Edith Piaf a Romaniei in cea mai frumoasa modalitate posibila – ascultand-o!

[youtube]gLTvP67zY-s[/youtube]

author avatar
Anca Murgoci
695 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger