AcasăNewsMarea relaxare fiscala, „manarita” de Guvern!

Marea relaxare fiscala, „manarita” de Guvern!

Cozile de la inmatriculari, din nou la moda

Iata ca, din pacate atat pentru mediul de afaceri, cat si pentru contribuabilul de rand, incep sa se dezumfle una cate una „gogosile” promise in campania electorala privind trecerea la „marea relaxare fiscala”. Cu toate ca, la inceputul actualei guvernari, membrii Cabinetului Grindeanu pareau sa se tina de cuvant. Asa ca, pentru a da doar doua exemple concrete, ANAF-ul a renuntat la pagubosul formular 088 care bagase „socul si groaza” in sute de mii de patroni, in timp ce romanii nu au mai fost nevoiti sa plateasca taxa pentru masinile achizitionate la mana a doua.

Daniel Constantin baga o noua taxa pentru soferi

Insa daca aceste masuri de simplificare a procesului fiscal au fost intens trambitate mediatic, iata ca guvernantii nu au renuntat pe deplin la formulele birocratice si taxele suplimentare de pana acum, ci doar le-au „smenuit”, pe „sestache”, dandu-le o cu totul alta forma. Asa ca in timp ce demersurile pentru obtinerea codului de TVA ramane o corvoada mai ceva ca pe vremea „defunctului” formular 088, tocmai ce au aflat si soferii ca se va introduce o alta taxa, chipurile drept „parte a unui plan de modernizare a parcului auto national”.

Ca pe hotii de cai

Nici nu au apucat bine sa se dezmeticeasca  mediul de afaceri de fericire ca a scapat de pe cat de alambicatul, pe atat de „nemilosul” formular 088, ca patronii si-au si dat seama ca, de fapt, au sarit din lac in put.

ANAF, lovit de blestemul formularului 088

Si ca, de fapt, toti cei care se incumeta sa obtina un cod de TVA pentru afacerile pe care le deruleaza sunt pur si simplu chinuiti „ca hotii de cai”, relaxarea fiscala promisa de catre noii guvernanti parand sa fie doar una de forma. Pentru ca, in realitate, luni de zile te zbati sa treci printre „furcile caudine” ale statului roman, fara sa ai habar, chiar daca ai indeplinit toate conditiile, daca „softul” de la Antifrauda nu te va respinge, fara nicio explicatie clara.

„Smecheria” se plateste!

Zeci de mii de soferi si-au lasat masinile pe care le cumparasera in garaj, asteptand indeplinirea promisiunii pesediste de a se renunta la taxa de inmatriculare.

Cozile de la inmatriculari, din nou la moda

Si, intr-adevar, de la 1 februarie minunea s-a intamplat si cozile de la inmatriculari au devenit din nou kilometrice, demonstrand cati romani beneficiaza de aceasta masura de relaxare fiscala. Numai ca, surpriza, iata ca nu a trecut nici macar o luna de la anularea taxei si ministrul Mediului a anuntat ca, foarte curand, Ministerul Mediului  va introduce o noua taxa pentru soferi. Desigur, cu o alta titulatura, dar nu se stie cu ce-i incalzeste acest amanunt pe milioanele de romani care si-au dat seama ca „smecheria” de a-ti lua o masina second hand se plateste oricum…

author avatar
Catalin Tache
1.134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger