AcasăNewsMarea evadare a fiicei emirului din Dubai

Marea evadare a fiicei emirului din Dubai

Printesa Latifa spune ca vrea sa traiasca libera, nu supravegheata la tot pasul de emirul Mohammed bin Rashid Al Maktoum

Organizatia Human Rights Watch a cerut autoritatilor din emirat sa dezvaluie ”imediat” soarta printesei Latifa al-Maktoum, una din fiicele atotputernicului emir al celui mai mare oras din Emiratele Arabe Unite.

Printesa Latifa spune ca vrea sa traiasca libera nu supravegheata la tot pasul de emirul Mohammed bin Rashid Al Maktoum

Printesa rebela a disparut dupa ce, in martie, a incercat sa fuga din Dubai si de langa tatal ei, emirul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, o situatie care, potrivit Human Rights Watch, poate fi considerata o ”disparitie fortata”. Povestea Latifei al-Maktoum pare desprinsa din filme. Chiar daca este fiica emirului Rashid al-Maktoum (care este si prim ministru si ministru al Apararii al Emiratelor), printesa in varsta de 32 de ani nu a avut o viata ca-n povesti. Intr-un material publicat pe You Tube ea a denuntat tratamentul aplicat femeilor din Dubai, spunand ca este supravegheata in permanenta, nu are voie sa conduca masini, sa calatoreasca sau sa se deplaseze libera. ”Vreau sa traiesc libera” a afirmat de altfel printesa. In 2002, ea a incercat sa fuga spre Oman, dar a fost prinsa, adusa acasa, inchisa si tratata prost timp de trei ani. In 24 februarie 2018, impreuna cu o prietena, printesa a fugit din nou, la bordului unui iaht. Proprietarul ambarcatiunii este Herve Jaubert (62 de ani) fost spion francez si prieten al printesei. Trio-ul a calatorit ajungand pana in largul Indiei. In 4 martie, un commando a interceptat iahtul in ape internationale si l-a tractat pana la o baza militara a Emiratelor. Operatiunea a fost autorizata de premierul indian Narendra Modi. Echipajul a fost eliberat dar printesa Latifa a disparut. In 17 aprilie, Emiratele au rupt tacerea. Un apropiat al guvernului a afirmat ca printesa ”este bine, se afla impreuna cu familia”, inainte de a denunta ”exploatarea unei afaceri private de catre o banda de escroci si de catre Qatar”, marele rival din Golf.

author avatar
Tudor Borcea
2.812 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger