AcasăNewsMarea Britanie pregateste o interventie militara in Iran

Marea Britanie pregateste o interventie militara in Iran

(foto: israeliwatch.com)

Armata Marii Britanii a accelerat planurile privind o potentiala interventie militara in Iran, in conditiile unei ingrijorari din ce in ce mai mari privind programul de imbogatire a uraniului derulate de Teheran, scrie The Guardian.

(foto: israeliwatch.com)

Ministerul britanic al Apararii crede ca SUA ar putea decide sa grabeasca planurile privind lovituri militare asupra unor facilitati nucleare iraniene. Oficialii britanici spun ca, daca Washingtonul decide acest lucru, va cere si va obtine sprijinul Marii Britanii, pentru orice misiune, in ciuda unor rezerve in randul coalitiei de guvernare de la Londra. In anticiparea unui potential atac, strategii militari britanici incearca sa stabileasca unde sa dispuna navele Marinei Regale si submarinele echipate cu rachete de croaziera Tomahawk in lunile urmatoare, ca parte a unei campanii aeriene si maritime.

Jurnalistii de la The Guardian au discutat cu mai multi oficiali britanici ai Apararii in ultimele saptamani, care sustin ca Iranul revine in centrul ingrijorarii diplomatice dupa revolutia din Libia.

Ei recunosc ca presedintele american, Barak Obama, nu ar dori sa porneasca o noua actiune militara inainte de alegerile din noiembrie anul viitor. Dar au avertizat ca aceste calcule s-ar putea schimba din cauza informatiilor din ce in ce mai ingrijoratoare obtinute de serviciile secrete.

author avatar
Razvan Telegescu
206 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger