AcasăNewsMarea Britanie expulzeaza personalul ambasadei Libiei de la Londra

Marea Britanie expulzeaza personalul ambasadei Libiei de la Londra

Marea Britanie expulzeaza personalul ambasadei Libiei la Londra si recunoaste formal Consiliul National de Tranzitie drept autoritatea ligitima.

Personalului ambasadei Libiei de la Londra a primit solicitarea din partea autoritatilor Britanice sa paraseasca tara.

Secretarul pe probleme externe William Hague a precizat ca Marea Britanie va recunoaste Consiliul National de Tranzice drept „autoritatea unica in Libia” si ca de acum relatiile bilaterale intre cele doua tari se vor face prin reprezentanti ai Libiei alesi de noua conducere.

Din acest motiv autoritatile britanice au cerut Consiliului de Tranzitie Libian sa numeasca o noua echipa pentru relatiile bilaterale. Tot luna aceasta Grupul de Contact pentru Libia compus din 30 de tari a decis si el recunoasterea Consiliului de Tranzitie Libian drept autoritate legitima.

William Hague a mai precizat si faptul ca acum „comunitatea internationala a trimis un mesaj fara echivoc pentru Gaddafi – acela ca el nu are legitimitate si ca nu exista un viitor pentru Libia cu el la putere.”

In incheiere Secretarul pe probleme externe a tinut sa anunte „poporul libian poate sa fie sigur ca o sa ramanem de partea lor atat timp cat este nevoie” sursa SkyNews.

178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger