AcasăNewsMarea Britanie devine stat politienesc

Marea Britanie devine stat politienesc

Din aproape in aproape, nimic nu ramane in fara cercurilor

Guvernul britanic va putea monitoriza telefoanele, SMS-urile, e-mail-urile si vizitatorii website-urilor de pe internet, in baza unei legi.

Din aproape in aproape, nimic nu ramane in fara cercurilor

BBC informeaza ca legea ar urma sa fie anuntata chiar de Regina Elisabeta a II-a, in cadrul unui discurs, in luna mai. Conform legii, firmele de internet vor fi obligate sa permita accesul agentiei de informatii secrete GCHQ la comunicatii, in timp real, in baza unui mandat.

Home Office, Departamentul pentru Imigratie din Marea Britanie, sustine ca noua lege va ajuta la combaterea criminalitatii si a terorismului. Insa, aparatorii drepturilor omului atrag atentia ca agentii vor avea puteri nelimitate, vor putea afla totul despre  cercurile de cunostinte ale unei persoane, care n-ar avea alta vina decat ca s-au aflat pe o lista de prieteni.

 

author avatar
eNational
177 afisari

2 COMENTARII

  1. Un singur lucru ma mir . Ca nu suntem noi cei care adopta aceasta lege . Ca la legi tampite suntem primii mai ales cand e vb de libertatile oamenilor .

  2. Chiar daca ideea lor e buna, o sa fie fara indoiala alti oameni care vor folosi acest program pentru a invada spatiul privat al altora.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger