AcasăNewsMarca Kinder, acuzata de rasism

Marca Kinder, acuzata de rasism

Paranoia corectitudinii politice loveste din nou: un ou Kinder cu trei ”K” ar face referire la Ku Klux Klan

Trei litere ”K” figureaza pe o noua jucarie surpriza in celebrele oua Kinder, suficient ca minti infierbantate sa sara de fund in sus.

Paranoia corectitudinii politice loveste din nou un ou Kinder cu trei K ar face referire la Ku Klux Klan

Pentru a sarbatori o jumatate de secol de existenta, Kinder a creat o jucarie aniversara dar care i-a infuriat pe consumatorii americani care au estimat ca marca germana da dovada de rasism. Jucaria in chestiune, un personaj de forma unui ou Kinder, tine in mana trei baloane albastre iar pe fiecare balon apare litera ”K”. Pentru unii consumatori, care au difuzat o fotografie a jucariei pe retelele sociale, cele trei litere ”K” fac referire la ”KKK” , abervierea data Ku Klux Klan, cunoscuta organizatie suprematista alba care a luat fiinta in 1860 in statul (secesionist atunci) Tennessee, devenind ulterior simbolul urii fata de afro-americani. Potrivit presei britanice, unii parinti i-au contactat pe cei de la Kinder pentru a-si exprima nemultumirile si ingrijorarile referitor la ”valorile ” transmise de companie.

K, de la Kinder

Cum sunt destui care vad in orice lucru tot felul de simboluri, inclusiv rasiste, Kinder a raspuns intai prezentand scuze si afirmand ca jucaria in cauza simbolizeaza doar cei 50 de ani de existenta a marcii dar totusi a fost retrasa de pe piata. Contactati de site-ul Kidspot, firma mama a marcii Kinder, Ferrero Rocher, a explicat: ”Jucaria a fost initial conceputa cu un singul balon ce avea litera ”K”. Ulterior, alte doua baloane au fost adaugate pentru a furniza o structura mai robusta, pentru ca siguranta si calitatea jucariilor noastre sunt prioritare pentru noi. Nu avem absolut nici o intentie sa asociem marca noastra cu Ku Klux Klan si cerem scuze consumatorilor pentru orice greseala neintentionat comisa. Nu sustinem in nici un fel Ku Klux Klan. Simbolul ”K” de pe baloane era doar pentru a reprezenta Kinder”.

author avatar
Tudor Borcea
512 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger