AcasăNewsMApN, dupa accidentul aviatic din Bacau: echipele de salvare sunt in legatura...

MApN, dupa accidentul aviatic din Bacau: echipele de salvare sunt in legatura cu pilotii

Dupa ce un avion militar IAR 99 Soim s-a lovit de sol, luni in jurul orei 13.30, primele ganduri ale tuturor celor care au aflat despre accidentul aviatic s-au indreptat catre persoanele aflate la bord.

In prima faza, s-a aflat ca ambii piloti – avionul avand dubla comanda – reusisera sa se catapulteze. Ulterior, Ministerul Apararii a dat alte cateva detalii despre acest caz. Si anume ca avionul care plecase din Baza Aeriana 95 din Bacau s-a prabusit in zona localitatii Nicolae Balcescu si ca echipele de salvare „sunt in legatura” cu cei doi piloti si „au inceput deja operatiunile de recuperare”.

Intre timp, ministrul Apararii si seful Statului Major al Apararii, generalul Ciuca, au pornit deja catre locul in care a cazut avionul militari.

Inca nu se cunosc detalii cu privire la cauzele care au dus la acest accident aviatic. Cazul va fi in atentia unei comisii numite la nivelul Statului Major al Fortelor Aeriene, mai anunta MApN, ai carei reprezentanti urmeaza sa lamureasca exect conditiile in care s-a produs incidentul si cauzele care au dus la prabusirea aparatului de zbor.

sursa foto: Facebook/Ministerul Apararii Nationale

author avatar
Cristina Stefan
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger