Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Manual de instruire a cuplurilor de spioni

Manual de instruire a cuplurilor de spioni

Autor:

A fost editat de  temutul serviciu secret Stasi – omologul KGB din Germania de Est – pentru instruirea sotilor trimisi in misiuni de spionaj in Occident .

 

manual 2 Manual de instruire a cuplurilor de spioni

Invataturile Stasi catre sotii trimisi sa lupte cu imperialismul

manual 1 Manual de instruire a cuplurilor de spioni

Moritz Stamm (Jonas Nay) bekommt von seiner Tante Lenora Rauch (Maria Schrader) einen geheimen Auftrag.

Desi majoritatea arhivelor Stasi au fost distruse la cererea expresa a sovieticilor, o parte dintre ele (secrete) au supravietuit, printre care si manualul cu titlul “Problemele esentiale de orientare, educare si calificare a rezidentilor”. Descoperit  si publicat de  cercetatorul american Alex  Bollfras in Slate.fr, manualul incepe cu “Sotii trebuie sa duca o lupta clandestina impotriva imperialismului in orice moment, utilizandu-si intreaga lor fiinta si capacitatile lor”, si arata modalitatile in care cuplurile de spioni erau antrenate si selectate, atat pentru competentele lor tehnice, cat si pentru trainicia mariajului lor, ultima, o problema care a dat mari batai de cap operatiunilor KGB.

Supravegherea in pat

Pentru recrutori era necesar sa se stie totul si sa se colecteze date despre intreaga viata maritala a cuplurilor. Trebuiau sa fie siguri de “armonia si stabilitatea” cuplurilor. Instructorii erau sfatuiti sa colecteze date cu precadere despre viata sexuala a cuplului de spioni, mergand pana la a include, daca “cei doi parteneri erau satisfacuti”. Se cerea de asemenea supravegherea candidatilor si candidatelor in apartamentul lor si citirea corespondentei lor. Totodata, spionii trebuiau “sa renunte la dorinta fireasca de a avea copii”. Barbatii au fost recutati la inceput, apoi li se alaturau sotiile, noii  rezidenti “o luau de jos”, invatand identitatea secreta, si supravegherea, toate acestea sub tutela instructorilor Stasi. Desi serviciul se preocupa de eliminarea contradictiilor intre personalitatea cuplului candidat,  sotiile serveau ca subordonate, niciodata ca ofiteri. Odata stabiliti in Occident dupa sfarsitul instructiei, sotii erau informati ca vor deveni mai degraba spioni rezidenti decat ofiteri, angajati sa-si “dedice intreaga viata in slujba renasterii socialiste”, dar si “sa moara pentru Stasi daca este cazul.”    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!