AcasăNewsManevre militare fara precedent! NATO si Rusia, in pragul razboiului

Manevre militare fara precedent! NATO si Rusia, in pragul razboiului

Avioanele de lupta se pregatesc pentru un atac real

In perioada 4-8 august, Rusia executa manevre militare fara precedent, cu participarea a peste o suta de avioane de lupta, la numai o saptamana dupa cele desfasurate in sudul teritoriului.

Avioanele de lupta se pregatesc pentru un atac real

Aceste exercitii, avand ca scop „apararea in cazul unui atac cu rachete”, acopera, pentru prima data, districtele militare vestic, central si sudic.

Rezervistii scosi la „exercitii”

„La aceste exercitii vor participa avioane de vanatoare SU-27, MIG-31, avioane multifunctionale SU-34, bombardiere SU-24, elicoptere MI-8, MI-24 si MI28H”, a precizat purtatorul de cuvant al fortelor aeriene ruse, colonelul Igor Klimov. Rusia a desfasurat si saptamana trecuta exercitii militare, acestea avand loc in regiunile Rostov si Stavropol, limitrofe cu Ucraina. Ele au implicat rachete sol-aer S-300, bombardiere SU-24 si avioane interceptoare MiG-31. Ministerul rus al Apararii a anuntat  mobilizarea rezervistilor pentru exercitiile militare de anvergura care vor avea loc in toata tara, din august pana in octombrie.

NATO trage cu doborarea cursei malaeziene

Reuniti, luni, la Liege pentru a comemora inceputul Primului Razboi Mondial, liderii europeni au vorbit de pace si nu prea. „Nu putem fi simpli gardieni ai pacii, depanatori de amintiri, ne aflam in fata unor responsabilitati”, a spus presedintele francez, Francois Hollande, subliniind ca in Ucraina „a fost doborat un avion civil”, iar in Siria si Irak este masacrata populatia civila. Doar in Gaza a scaldat-o, spunand ca acolo are loc o drama, nu cumva sa supere prea tare Israelul, care ucide civili fara nicio apasare. Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, pune punctul pe „i”: doborarea avionului malaezian, la 17 iulie, cu 298 de persoane la bord, e „crima de razboi”. „Nu este numai o tragedie umana, ci, in plus, o crima de razboi. Avem o multime de informatii care indica faptul ca separatistii, sustinuti de rusi, sunt cei vinovati.”  Repetarea continua a „crimei de razboi” are menirea de a justifica, la un moment dat, necesitatea unei interventii militare.

 

author avatar
Adina Mutar
788 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger