Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Manda: Prima informatie trimisa de SRI despre pesta porcina, in iunie 2016

Manda: Prima informatie trimisa de SRI despre pesta porcina, in iunie 2016

Autor:

Printre aspectele avute in vedere in timpul discutiilor de mai bine de opt ore pe care reprezentantii Comisiei parlamentare de control asupra activitatii Serviciului Roman de Informatii le-au avut, joi, cu directorul SRI Eduard Hellvig s-a numarat si subiectul pestei porcine africane (PPA).

 

manda Manda: Prima informatie trimisa de SRI despre pesta porcina, in iunie 2016Astfel, Claudiu Manda, seful forului parlamentar a anuntat, dupa sedinta maraton ce anume li s-a transmis de la varful Serviciului despre acest subiect, si anume: “conducerea SRI ne-a informat ca prima informatie (…) pe care au avut-o si au transmis-o beneficiarilor legali a fost in iunie 2016”, atunci cand “previzionau ca la granita externa a Romaniei exista posibilitatea, legat de porcii mistreti, sa existe riscul ca in Romania sa apara pesta porcina africana”. Seful Comisiei parlamentare a adaugat ca “informarile respective au fost la nivel de prim-ministru, ministri, probabil si ANSVSA”.

Mai mult, in acest context, Manda a adus in discutie faptul ca pana in august 2018 au fost facute, in total, 132 de informari – atat catre structuri locale, cat si catre cele centrale.

Din cate se stie, primul focar de PPA a fost anuntat in iulie 2017, in Satu Mare. Recent, ANSVSA transmisese faptul ca pesta porcina africana evolueaza in 12 judete – mai exact in 207 localitati si ca peste 230.000 de porci au fost eliminati ca urmare a acestei situatii.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!