AcasăNewsManda a anuntat concluziile audierii sefului SRI. Despre protocoale si protestul din...

Manda a anuntat concluziile audierii sefului SRI. Despre protocoale si protestul din 10 august

Dupa ce s-a incheiat sedinta in cadrul careia directorul Hellvig a raspuns intrebarilor membrilor Comisiei parlamentare pe care o conduce -de control asupra activitatii SRI, Claudiu Manda a iesit in fata presei cu concluzii ale discutiilor ce au durat mai bine de 8 ore.

Astfel, s-a aflat ca s-au atins chestiunea protocoalelor incheiate de Serviciul Roman de Informatii, dar si cea a violentelor de la protestul din 10 august.

Despre prima tema, Manda a precizat ca „sunt semnate protocoale intre SRI si institutii din 1990. In total au fost 565 de protocoale sau acorduri – (…) 137 sunt active, 94 sunt abrogate”. Astfel, s-a aflat ca 18 dintre aceste protocoale sunt semnate cu institutii din Justitie si ca doua au caracter secret si sunt inca in vigoare – legat de amenitari de terorism – si ca acestea doua sunt la Comisie.

Despre subiectul violentelor aparute la manifestarea din Piata Victoriei, Manda a anuntat ca „ca au existat note transmise Ministerului, Jandarmeriei (…) si inainte de eveniment si dupa eveniment. (…) Cei de la SRI spun ca nu au ce sa isi reproseze (…). Am primit o nota secreta. (…) au fost inclusiv, inteleg, informatii ca exista pericol de a escalada protestul pasin si sa devina unul violent”.

author avatar
Andrei Coman
321 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger