AcasăNewsManagerul lui Firea lasa Colentina fara medici

Managerul lui Firea lasa Colentina fara medici

Un nou scandal la Spitalul Colentina: doi neurochirurgi au demisionat, dupa deciziile managerului Silvi Ifrim, numit de primarita Gabriela Firea, desi sunt cei care au infiintat sectia de neurochirurgie, operand tumori complexe pe creier, la standarde occidentale.

Neurochirurgii Ionut Gobej si Dorin Bica pleaca din Spitalul Colentina

Profesionisti respectati, medicii Ionut Gobej si Dorin Bica pleaca din spital, exasperati ca odata cu schimbarea managementului unitatii, in ianuarie 2017, cand la conducerea unitatii a venit Silvi Ifrim, situatia sectiei de neurochirurgie(infiintata in 2014) s-a degradat continuu, pana la distrugerea ei. „Am ajuns in situatia de a refuza peste 60 de pacienti cu tumori cerebrale complexe in conditiile in care in anul 2017 era prevazut sa operam peste 600. Acesti pacienti au fost refuzati din cauza lipsei si a pierderii de personal, programului operator restrictionat si a lipsei de consumabile si medicamente.

Ionut Gobej

Standardul de calitate oferit pacientilor ce au fost operati a avut de suferit. La aceste probleme se adauga hartuirea permanenta a personalului medical din sectiile de neurochirugie si ATI”, scrie doctorul Gobej in textul oficial al demisiei.

Dorin Bica

Neurochirurgii sustin ca de opt luni de zile au incercat sa o convinga pe Silvi Ifrim sa permita reluarea activitatii sectiei la standardele initiale. Termenii proiectului Neurochirurgie Colentina s-au schimbat dramatic, a adaugat Ionut Gobej. „Ne-am trezit pe o turnanta care a durat opt luni, dar in sens invers, spre distrugerea acestei sectii, dar si a Terapiei Intensive.”

“Binele pacientului este o lozinca”, afirma Ifrim. Asa e si acum.

Scandalul de la Spitalul Colentina mocneste din februarie, cand acelasi Ionut Gobej avertiza ca managerul Ifrim a redus personalul Sectiei de Anestezie si Terapie Intensiva, conditii in care  pot face interventii chirurgicale doar pana la ora 15.00. Medicul prezenta atunci cazurile a doi pacienti, cu tumori benigne, care trebuiau sa fie operati timp de 12 ore, o situatie comentata de managerul spitalului cu replica binele bolnavilor “reprezinta o lozinca” si ”nu este interesat de ei”. Ulterior, Silvi Ifrim a sustinut ca afirmatiile lui Ionut Gobej nu se sprijina pe realitate. In luna ianuarie Gabriela Firea l-a demis pe managerul Spitalului Colentina,  Bogdan Andreescu, pe motiv ca pacientii sufera de frig in saloane, desi cauza, a sustinut managerul interimar, Dana Popescu, a fost o avarie a RADET.

author avatar
Bogdan Borcea
472 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger